Slutsåld!

100 år av försvar i väst

289kr

Bläddra i boken

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

En bok om det västsvenska försvaret under 100 år. Från Landstormens kustbevakning och fästningen Oscar II fort under första världskriget till andra världskrigets beredskap. Men det Kalla krigets totalförsvar redovisas också. Civilförsvaret och dess anläggningar har fått stor plats. Det är landskapen Halland och Bohuslän och dess städer, samt staden Göteborg som står i fokus.

Läs om stridsplanerna och hur kraftverk och hamnar skulle försvaras, eller sprängas, och ibland båda delarna. Planerna för det fria kriget, en ganska okänd del av vårt försvar. Stort utrymme ägnas åt kustartilleriet i den göteborgska och bohuslänska skärgården. Givetvis redovisas alla grenarna av vår dåvarande Krigsmakt med alla sina anläggningar, baser, regementet och flottiljer. Var blev det av? Vad var det som hände? Kan man hitta något idag?

Boken är på över 400 sidor och fylld med över 1 000 bilder och ritningar. Boken fungerar också som en utmärkt resguide för den som vill upptäcka resterna av vårt en gång så omfattande försvar i denna del av Sverige.

Du kanske också gillar …