Slutsåld!

I Per-Albinlinjens fotspår – SYDVÄSTRA SKÅNE – Malmö, Trelleborg, Klagshamn och Falsterbokanalen (del 2)

Kategori:

Beskrivning

I Per-Albinlinjens fotspår – SYDVÄSTRA SKÅNE – Malmö, Trelleborg, Klagshamn och Falsterbokanalen (del 2) SLUTSÅLD!
192 sidor i stort format 297 x 210 mm. Inbunden med över 400 bilder, dessutom nästan 200 ritningar och kartor som ger läsaren en utförlig bild av de kraftiga befästningsarbetena som utfördes i Malmö och Trelleborg med omnejd. Följ med ner i städernas källare till fastighetsvärnen. Unika bilder från bortglömda källare. Varje värn redovisas i detalj med unika skanskartor från tidigare hemliga arkiv. Se hur hamnarna i Malmö och Trelleborg skulle försvaras. Förundras över försvaret av Falsterbokanalen. En vattenled som byggdes mitt under brinnande krig. Här skulle en angripare stoppas med hjälp av stridsvärn, betonghinder och taggtråd.

Men boken redovisar inte bara stadsvärn och pansarspärrar, du får även en inblick i det allra hemligaste – Kustartilleriets anläggningar i området. Visste du att Trelleborg under en period hade tre kustbatterier? I boken presenteras de olika batterierna som alla bar namnet Trelleborg. Från det första batteriet, utrustat med gamla skeppskanoner från slutet av 1800-talet, till det modernaste i världen, ett kustbatteri med 12 cm Boforskanoner. Alla, numera (nästan) historia. I Klagshamn, strax utanför Malmö, fanns den enda ”fasta” batteriplatsen för det rörliga kustartilleriets tunga 21 cm kanoner. Än idag syns spåren efter dessa anläggningar.

Du får också en inblick i en ledningscentrals funktioner och uppbyggnad. I boken kan du för första gången se den utförliga beskrivningen av ledningscentralen Hanna i Malmö. Här skulle över 100 personer leda samhället i händelse av krig. En unik bok som ger dig insyn i tidigare hemliga anläggningar och du får ta del av ett kartmaterial som tidigare förvarats bakom lås och bom på militära förband.

I Per-Albinlinjens fotspår 2 – SYDVÄSTRA SKÅNE
Pris: SLUTSÅLD!