Slutsåld!

Muskö – en örlogsbas i berget

250kr

Bläddra i boken

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

Boken har varit slutsåld under lång tid men utkommer under vintern 2011/12 i en nyutgåva. Försäkra dig om en unik bok, om en unik anläggning! 

För första gången kan du nu läsa om den unika berganläggningen i Stockholms skärgård. Boken beskriver en av de mest mytomspunna anläggningarna inom den svenska försvarsmakten. Tillsammans med hundratals bilder, både äldre och nytagna får du en unik inblick i en tidigare hemlig miljö. Boken skildrar anläggningens tillkomst under åren 1950 – 1969 samt verksamheten vid de olika verksamheterna som fanns (och finns) i den enorma berganläggningen. Musköbasens berganläggning är ofattbar stor, det är svårt att ge ett begripligt mått på storleken, men här är något att fundera över.

1. Det går att placera hela Gamla Stan i Stockholm inuti i berget, och det finns plats över! Vill du jämföra med något annat så kan du stoppa in furstendömet Monaco istället.

2. De båda jagardockorna är stora, rejält stora. Man har t o m dykt med en ubåt inne i dockan. Visserligen stod ubåten, efter dykningen, på bottnen med halva tornet över vattenytan – men det är djupt!

Men boken presentera inte bara berget och marinens fartyg. Här finns allt möjligt märkligt inne från de djupa gångarna, och du kan lugnt använda uttrycket ”schweizerost” utan att ta till överdrift. Själv har jag, många gånger, varit lycklig över de vägvisare och orienteringstavlor som finns i berget.

FAKTA

MUSKÖ – EN ÖRLOGSBAS I BERGET
Pris 250,00