Abonnera på Fort & Bunker
Slutsåld!

Spaning mot skyn

250kr

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

Allt sedan mitten på 1930-talet har vakande ögon avspanat våra gränser. Från skogshöjder, hustak, kyrktorn och bevakningstorn har denna spaning pågått under stor sekretess och i avskilda trakter. Men också mitt ibland oss har luftbevakningen funnits. Utan att vi kanske ens anat någonting.

Bernt Törnell har under många år själv varit verksam inom Flygvapnet och presenterar nu ett unikt material om den svenska luftbevakningen. Läs om de hemliga spaningsanläggningarna. Läs om spaningssystem och verksamheter som storspionen Stig Wennerström avslöjade för den ryska försvarsmakten. Unika bilder och teckningar kompletterar en helt unik bok om en av de hemligaste delarna av vårt försvar.

Författaren Bernt Törnell, reservofficer inom Flygvapnet med arbetsuppgifter bl a inom övervakning och signalspaning. Idag bosatt i Skåne och ägnar mycket tid åt forskning och insamling av underlag till arbetet med att sammanställa ett historiskt bokmaterial om den svenska luftövervakningen och dess verksamheter.