Slutsåld!

Spår av ett försvar

289kr

Bläddra i boken

Slut i lager

Kategori:

Beskrivning

SPÅR AV ETT FÖRSVAR  Skånskt försvar under två världskriget och ett Kallt krig.

”.. en riktig höjdare och späckad med intressant fakta och bilder. Det är en närmast kulturhistorisk skildring av en epok i Sveriges historia som ytterst få idag är medvetna om..”.

” Oavsett vad man är intresserad av inom militärhistoria så har boken något att tillföra, klart värd varenda krona. Jag tror att denna bok blir en klassiker.”

”Konstaterar dock att, det finns inga betygsskalor i världen som räcker till för att bedöma denna enastående sammanställning.”

”Idag kom boken neddimpandes och vilken bok sedan! Boken kommer att få vila sig bland de andra ”kändisarna” … ”

”Det ser mycket bra ut! Bra jobbat!!!”

”Ja ikväll blev det inte mycket gjort, boken Spår av ett försvar, låg i brevlådan……”

…”Det är en fullständig och mycket välillustrerad beskrivning av det omfattande och tidigare hemliga försvaret av Skåne. Det skildras och illustreras i alla avseenden: soldaterna, befästningarna, regementena, planeringen, förbanden och de omfattande samhällsförberedelserna, inklusive mycket kuriosa” …

Överallt i vårt landskap finns de – Spåren. Allt från stora kasernområden, övningsfält, byggnader, ståtliga minnesmärken och militärmuseerna. Men här finns också de oansenliga spåren. En notering på väggen i ett gammalt mobiliseringsförråd, ett nästan okänt minnesmärke eller ett litet kabelskåp i en skolkällare. Spåren är många. Tyvärr är kunskaperna om dem försvinnande.

Boken SPÅR AV ETT FÖRSVAR tar dig med ut i ett spännande och till stora delar okänt landskap. Överallt, runt om oss, fins de Spåren. Ofta bortglömda, eller negligerade av omgivningen. Under 100 år som Skåne haft ett ”modernt” försvar hann dåtidens Krigsmakt, nutidens Försvarsmakt, sätta många avtryck i landskapet.

Boken ger dig dig också en bild av den planering som låg bakom det skånska försvaret. Speciellt fokuseras på krigsplaneringen och krigsförbanden under det Kalla Kriget. Här kan du både läsa, och se, hur Skåne skulle försvars mot en förväntad sovjetisk invasion. Ett unikt kartmaterial och tidigare hemligstämplade handlingar från Krigsarkivet ligger till grund för mycket av materialet.

FAKTA
Format 210 x 210 mm. 400 sidor. Hårda pärmar med skyddsomslag. Över 1 300 bilder och illustrationer, de flesta i färg. Unika teckningar och ritningar över flertalet anläggningar som tidigare aldrig visats.

SPÅR AV ETT FÖRSVAR Skånskt försvar under två världskriget och ett Kallt krig.
Pris 295:-