Rea!

TAGGTRÅDSKUST!

495kr 295kr

Artikelnr: 2020-5 Kategori:

Beskrivning

Boken om den skånska befästningslinjen – Skånelinjen, eller Per-Albinlinjen som den kallas ibland. En unik bok som skildrar alla faserna i linjens tillkomst och användning, men också vad som hände efteråt. Här kan du läsa om den historiska bakgrunden till befästningslinjer i Europa och hur Skånelinjen byggdes. Men du får också en inblick hur ett värn är uppbyggt och fungerar. I boken finns också en unik sammanställning över samtliga värn i linjen,  1063 stycken. Presenterade med bild och vilken typ av värn det rörde sig om.

Boken beräknas komma ut under februari/mars 2021. Just nu kan boken endast beställas genom förhandsbokning och betalning. Leverans sker så fort boken ges ut. I samband med förhandsbeställningen erhåller du också en liten utflyktsbok som visare dig vägen till de mest sevärda delarna av Skånelinje (värde 80 kronor). Denna levereras tillsammans med din beställda bok. Bokens format är 22 x 26 cm och kommer att omfatta cirka 400 sidor. Nästan 2000 bilder, kartor och ritningar, många av bilderna är mycket unika och har aldrig visats förr. Dessutom 3D-ritningar på samtliga värntyper och skyddsrum som fanns i linjen.

Boken är en unik utgåva över Sveriges längsta och mest omfattande befästningslinje. En befästningslinjen som fick ”tjänstgöra” långt in i modern tid. Först i samband med det politiska beslutet om att avskaffa invasionsförsvaret började linjen avvecklas på allvar. Idag är merparten plomberad, i vissa fall också raserad och endast ett litet antal går att beskåda invändigt.

Gör du din beställning nu får du boken till det speciella förköpspriset 295 kronor (ordinarie pris 445 kronor) plus porto. Du får en faktura på beloppet vid några dagar efter beställningen. När denna är betald är ett exemplar reserverat för din räkning! Missa inte detta unika tillfälle att bli först med en mycket unik bok! Notera att boken för tillfället endast kan beställas på detta vis. Försäljning till ordinarie pris 445 kronor kommer att börja under december månad 2020. Erbjudandet om förtidsbeställning gäller till och med 2020-11-30, därefter kan boken endast beställas på vanligt sätt, och till ordinarie pris.

Mer information

Vikt 2 kg