Lördag 14 maj 2022 – det var kanske inte oväntat!

Så det blev det då fredagen den 13, och verkligen i ordet bemärkelse! Dags för första läkarmötet efter behandlingsomgång 1 i immunterapin mot min njurcancer. Och det var verkligen ingen rolig stund. Behandlingen verkar inte haft någon effekt på cancern. Dessutom har den spritt sig ytterligare bland annat till mage och ryggrad samt en del lymfkörtlar om jag förstod det hela rätt.

Dt gick väldigt snabbt, mötet med läkaren som var ny för mig. Vi har dock haft en telefonkontakt. Jag fick intrycket av att han inte visste riktigt vad han skulle säga, utöver de uppenbara medicinska delarna. Nu skall det tydligen fortsättas med ytterligare tre behandlingsomgångar med början den 2/6 och därefter med 3 veckors mellanrum (totalt tre behandlingar). Därefter blir ny röntgenkontroll och nytt läkarbesök, förmodligen i början av augusti. Så det blir en låånng sommar 🙁

Naturligtvis finns det fler behandlingsmetoder att ta till berättade läkaren, men just immunterapi har lyft till skyarna som något av en mirakelkur, dock inte i mitt fall. Så nu är det bara att bita i hopa och fortsätta livet. Närmast stod ett besök tillsammans med ett gäng amerikanska och engelska kollegor i Köpenhamn, men tyvärr finns inte lusten där för stunden, så tyvärr får det anstå!

Men vi kommer igen, skriver

Leif H