Abonnera på Fort & Bunker

Vecka 19, solen skiner, fåglarna sjunger och det börjar likna vår….

Nu är det inte långt kvar till premiären för ”Nya” FORT & BUNKER! Om allt stämmer skall tidningen tryckas på måndag 13/5 och lämnas till… Läs mer »

Vecka 16 (igen)Annandag påsk… Lugnt och fridfullt.

Så kom då veckan jag längtat efter i flera månader. Måndagen den 15 april var det Dagen L, L som i Lämning av bokmaterialet till… Läs mer »

Vecka 16 2019. Nu är den färdig….

Så kom då äntligen dagen – boken, eller rättare sagt materialet till boken Oscar II fort är färdigt. Och inte bara färdigt det är också… Läs mer »

Vecka 14 2019. Nästan framme….

Nu är dagarna lätträknade tills bokunderlaget skall lämnas till tryckeriet. Den 15 april är den stora dagen. Efter nästan 1½ års intensivt arbete skall allt… Läs mer »

Vecka 13, 2019 Sista besöket…..?

Sista och sista, det får jag verkligen inte hoppas. Men det får jag verkligen inte hoppas att det var det sista besöket på Oscar II… Läs mer »

Vecka 12, 2019. 23 dagar kvar…………….

Det finns ett uttryck som säger: ”tiden går fort när man är lycklig!” Det betyder alltså att jag just nu är världens lyckligaste person(!) För… Läs mer »

Vecka 11 2019 300 år tillbaks i tiden!

Nu är det mindre än 4 fyra veckor kvar till dagen L, som i att lämna! Den 15 april är det dags att lämna bokmaterialet… Läs mer »

Vecka 10 2019 Fort, fort, fort och åter fort….

Rubriken är en bra beskrivning över hur arbetsdagarna sett ut de senaste veckorna. Upp vid 6.30 – 7.00, beror på hur sent det blev kvällen… Läs mer »

Vecka 9 2019. Kompaniorder för för i tiden….

”Vederbörande rumsbefälhafvare anmodas att noggrant öfvervaka iaktagandet af i rekrytundervisningen mom. 234 gifna hälsovårdsföreskifter och att särskilt beträffande ombyte af linne och strumpor hvarje måndag… Läs mer »

Vecka 7, 2019. ”Alla handminors tändkolvar förses med sprängrör”.

”Alla handminors tändkolvar förses med sprängrör”. Så lät det i en order från september 1905. Oscar II fort var i stor sett färdigtbyggt. Det som… Läs mer »