Torsdag 2 juni 2022 Dags igen!

Idag, om någon timma, är det dags för andra behandlingsomgången mot min njurcancer. Den första hade ingen effekt och detta är någon sort kontrollbehandling, riktigt varför vet jag inte(?) Känns lite grann så där. Oron har naturligtvis inte blivit mindre – vad skall hända, hur kommer det att bli i fortsättningen.

Men det är ju inte den ena cancern som ställer till det, även min ”gamla” leukemi vill gärna ha ett ord med i leken. Så lyftkörtlarna i magen och underlivet stället till problem framför allt för njurarna och urinvägarna. Enkelt uttryckt lymfkörtlarna svullnar tydligen så mycket att de ”stryper” urinflödet. Men lösningen var, och är, plaströr så kallad stent, insatt i den ena njuren och urinledaren. Ett ganska enkelt ingrepp som gjordes i måndags. Och det bästa är att det fungerar mot njursmärtorna, men baksidan är att jag ”ständigt” behöver pinka(!) Ibland blir det väldigt mycket spring nattetid, något som inte jag gillar alls. Men det är väl som att välja mellan pest och kolera.

Så idag skall man alltså behandling för njurcancern som kallas immunterapi. Tidigare fick jag två sådana doser varje gång, nu skall det bara vara en(?) Så man undrar lite – om inte två fungerar varför skulle en göra det? Kontrollröntgen skall ske den 5 juli, så det är bara att gilla läget och ta varje dag som den kommer!

Ha en bra dag – och håll dig frisk! 🙂

Leif

PS Det blev aldrig någon tur till Köpenhamn och de danska befästningarna. Det skulle ske dagen efter operation och jag mådde väl så där inte riktigt bra, dessutom hade läkaren synpunkter.