24 augusti 2022 Tiden går…..

Det är nästan exakt tre månader sedan jag skrev något i bloggen. Det får förklaras med värme, hälsan och en allmän olust i perioder. Första omgången immunterapi fungerade inte som jag nämnt, oh andra omgången är tydligen för att kontrollera att det verkligen är så(?) Åtminstone är det så jag uppfattat det.

Ovanpå alla ”mina” specialistläkare har jag ju också det som förr kallades husläkare, eller den läkare man valt på sin läkarstation, Han har hjälpt mig begripa alla konstiga ord och uttryck som dyker upp här och där. Eller vad sägs om: lytiska metastasen, subcarinalt, axiller, hilus, inguimal lymfadenopati, parenkymatösa, nodulus och lågattenuerande. Till och med stavningskontrollen har besvär med orden:-)

Men några förändringar till det bättre har inte hänt under sommaren. Tredje omgången immunterapi har inte den heller haft någon märkbar påverkan, och i morgon skall jag in en ny runda till Onkologen i Lund för ytterligare en omgång av terapin. Det som nu diskuteras är åtgärder för att stärka mitt skelett, som ju tydligen påverkas av cancern. För att detta inte skall ge upphov till besvär skall jag idag till min tandläkare för att kontrollera så att de t inte finns några dolda infektioner i käkarna.

På måndaag är så äntligen dags för ett besök på Hematologen i Kristianstad för att höra vad man planerar för min leukemi. Det är denna som orsakat med bekymmer de senaste månaderna. Trötthet, aptitlöshet (till och från) och mycket svullna lymfkörtlar. Speciellt svullnaderna i ljumskarna påverkar urinblåsa och urinledare. När de svullnar främst om nätterna trycker de förmodligen på urinblåsan och jag måste springa på toaletten. Detta kan bli upptill 7-8 gånger per natt, med en timmas mellanrum(!) Så nattsömnen är det inte så mycket bevänt med. Det märkliga är att svullnaderna är värst under natten, tydligen för att man ligger ner(?) Dagtid går det skapligt då är det istället fötterna som svullnar. Till hjälp mot detta har jag fått stödstrumpor. Inte sådana som man köper för att man skall ut och flyga. Nej STÖDSTRUMPOR! Enklast beskrivet som en 10 nummer för liten nylonstrumpa som du ändå lyckats kränga över foten. Jag kan berätta att för att överhuvudtaget få på dessa krävs gummihandskar och torra fötter. Så någon morgondusch är inte att tänka på. Lägg sedan till detta att det är knästrumpor och 35 grader varmt. Det stora äventyret är sedan på kvällen när strumporna skall av. Någon extra styrketräningspass krävs inte den kvällen 🙁

Men som dom säger, vi får väl se vad framtiden har att utvisa.

Vill samtidigt passa på att tacka för alla glada tillrop, mail, telefon och stötning – det hjälper och betyder mer än ni kanske tror!

Leif

PS, vi läses igen, förhoppningsvis om inte allt för länge…..Dessutom är det idag 4 månader till JULAFTON!!!