Torsdag 31 mars 2022. Omgång 3 avklarad och med överraskningar!

Så var då omgång 3 avklarad vid Onkologen i Lund. Idag fanns det en parkeringsplats precis utanför entrén till byggnaden. Innan för dörren sitter nämligen viruskontrollanten och ser till så att alla spritar händerna och får ett munskydd, och det gå inte att smitta förbi. Hissen upp till avdelningen och sköterskan Malin kom och hämtade mig. Efter två omgångar behöver man ingen sängplats utan kan få transfusionen i sittande ställning (läs vilfåtöljer). Men eftersom det var tomt på folk valde jag en sängplats, som är lite bekvämare, man kan slumra till lite.

Första omgången gick bra (man får två doser, med sköljning emellan) medan andra omgången ville krångla lite. Det blev helt enkelt stopp i droppslangen. Det tog en stund innan detta upptäcktes, men sedan flöt allt på som vanligt. Strax efter klockan 13 var jag ute igen och kun de köra hemåt.

Och det var här överraskningar började vid brevlådan. Eftersom det numera bara är varannandagsutdelning fanns det ovanligt många brev i vita kuvert. Vita kuvert betyder i mitt fall nästan alltid något från Region Skåne, det vill säga sjukvården. Idag fanns det tre. Det var kallelser till olika besök; mest förvånad var jag över kallelsen till operation den 25 april(?) Visserligen blev jag röntgad igår (onsdag) men det kan knappast hunnit gå fram till läkarna. Det står inte vad det gäller, men det finns en massa förhållningsregler om urinprover, duschning, ring för att få klockslag för operation. Och som vanligt när det gäller sjukvården kan man ringa måndag-torsdag mellan 8-9 (!!!) Så nu får jag vänta tills måndag för att höra vad det gäller, även om jag kan räkna ut det så tycker jag att en liten kontakt först hade varit lämpligt!

Nästa brev var från ”min” lokala vårdcentral där det var dags för ett läkarbesök den 13/6 (dom är ute i god tid) detta gällde kontroll av min diabetes, något som sker varje år.

Det sista var en omfattande remiss som gällde provtagningar inför nästa behandlingsomgång  mot min cancer.

Så nu kanske ni förstår varför jag ständigt var ”vita” veckor och dagar. Dock skall det idag bli en god GT innan kvällsmaten.

Hoppas ni får en bra kväll hälsar
Leif H