Lördag 26 mars – En annorlunda vecka!

I onsdags, 24 mars, var det meningen jag skulle fått mina 3. omgång immunterapibehandling. Tyvärr kom en del ”konstigheter” emellan. Eller som läkaren uttryckte det -”du har hjärtsvikt”(?) – Det var något nytt. Inför varje behandlingsomgång tas det en mängd prover av allehanda slag, ett av proven var tydligen alarmerande. Ett värde som normalt skall var runt 140 visare nu istället 1400 (!). Över telefon bestämdes att skjuta på behandlingen till saken utretts mer. Och det gjorde det redan dagen efter. Klockan 9 var det att infinna sig på Onkologen dagvårdsavdelning där jag blev ”inlagd” över dagen. Det började med en mängd prover, därefter följde snabba promenader i korridorerna tillsammans med ”min” sköterska som bar en syreupptagningsmätare kopplad till mitt finger. Det var inte utan det väckte viss uppmärksamhet i korridorerna på avdelningen.

Efter detta var det ”rast” med en kopp kaffe, innan läkaren kom in och pratade lite. Samtalet fortsatte därefter enskilt på hennes arbetsrum. Värde gicks igenom och det diskuterades om man funderande på en ultraljudsundersökning av hjärtat. Detta bestämdes dock att genomföras i Ystad kommande vecka. Någon timma efter lunch fick jag lämna avdelningen och kunde styra hemåt. Väl hemma kom beskedet om att behandlingen skulle fortsätta nu med ny tid på torsdagen den 31 mars. Dessutom fick jag besked om att ultraljudsundersökningen skulle ske dagen innan då jag ändå var på Ystad lasarett för en röntgenundersökning av mina njurar. På någon sätt lyckas jag snacka mig till en viss samordning – så först röntgen, sedan ultraljud.

Så nu återstår att se vad som händer härnäst – vi får väl se!

Hälsar
Leif H