Måndagen 21 mars 2022 – en vecka med vita förtecken!

Så är det dags för tredje behandlingsomgången på onsdag. Som vanligt på lasarettet i Lund. Tyvärr är det nu en period med väldigt mycket vitt och då speciellt människor som sticks eller säger ”ligg stilla” eller håll andan”. Det är alltså gott om provtagningar och röntgenbesök. I veckan som gick fick jag dessutom det stora nöjet att träffa en ögonläkare, precis som om man inte hade tillräckligt med problem(!) Han tyckte dock inte mina ögonproblem (som jag inte fick riktigt klart för mig vari de bestod) var värre än att man fortsatte med årliga kontroller, och ”så får vi se”. Det tackar jag speciellt för! Jag tycker jag ser bra och fick intrycket att besöken var kanske lite väl omständiga. Ögonbottenfotografering samt ytterligare någon fotografering. Vid läkarbesöket gjordes det ytterligare fotograferingar och något som kallades tryckmätning -”titta på den gröna punkten”, och så fick man en luftstöt i ögat(!)

Så nu har jag åtminstone det bakom mig. Annars är det just nu mest besvär med en pytteliten njursten, 2 mm. Denna började irritera under hösten och bestämde sig för nu skall han få! Enligt förståsigpåare känns ett njutstensanfall som att föda barn – och jag kan lugnt påstå att jag skall inte ha några barn!!! 😉 Till slut blev det akuten och inläggning. ”Operation” dagen efter, det vill säga man satte in en så kallad ”stent” en liten slang från njure via urinledaren. Detta resulterar i att smärtan blir uthärdlig men man springer på toaletten stup i kvarten. Efter att ha beklagat mig till läkaren blev det bestämt att jag skall röntgas för att se om stenen fortfarande ”spökar”.

Så det är tur man är pensionär annars hade jag inte hunnit med allt! 😉

Så fram tills onsdagens behandling önskar jag trevliga dagar!

Leif H

Tillägg Tisdag 22/3: Jaha det blev inte alls som tänkt! Vid telefonkontakt med läkaren fick jag beskedet om att behandlingen i morgon (23/3) var inställd, deta på grund av hjärtsvikt. Något som upptäcktes i samband med provtagningarna i måndags. Dessutom har jag sedan en vecka tillbaks ”svällt upp” med ballongmage, svullna ben och mer trött än vanligt. Så nu väntar en undersökning på torsdag i Lund och det är ju bara att vänta och se vad som nu skall hända! Men jag kan inte låta bli att fundera över hur många sjukdomsvarianter jag kan dra på mig; diabetes, njursten, leukemi, njurcancer, skakningar och förmodligen lite till!

Återkommer på torsdag med rapport om vad som händer, och skall hända!

Leif H