malware scanner Dagen efter…. 2022-03-03 – Fort & Bunker

Dagen efter…. 2022-03-03

Just nu överskuggas allt vad den ryska invasionen av Ukraina, men livet utanför detta går trots allt också vidare för oss andra. Så också för min del. I går var det dags för 2.omgången behandling vid Onkologen i Lund, en behandling med så kallad immunterapi, och som går ut på att aktiver kroppens eget försvar att angripa cancercellerna. Om det lyckas återstår att se, metoden är ganska ny.

Annars är njurcancer en ”taskig” sjukdom. Letar man på nätet efter information blir man inte speciellt glad. Enligt vissa källor över överlevnaden allt från 7-8 månader till över 5 år. Men allt beroende på vilken form av njurcancer man drabbats av. Har nu bett en läkare att försöka ge mig ett besked om hur framtidsutsikterna ser ut och vilken typ av sjukdomen jag drabbats av.

Att det är allvarligt förstår man omgående när m an berättar om sjukdomen. I dag fick jag min fjärde vaccineringsspruta mot covid-19. Det var min ”gamla” sjuksköterska som skött min diabetes under många år. Hennes  ansiktsuttryck när jag sa att jag hade njurcancer berättade det mesta, så att det är allvarligt kan jag nog förstå.

Men här skall inte ges upp någonting i förtid, men det kan undvikas att man grubblar. Dålig sömn gör inte det hela lättare. Under de mörka nätterna rusar alla möjliga tankar i huvudet. Det är allt från var skall begravningen hålla, till hur skall det gå för min sambo? Samt allt däremellan.

Sedan snurrar det runt en massa praktiska tankar kring ekonomi, företag, tidningsutgivning och så vidare. Men man kan också se som  så att det egentligen inte är ett problem förrän efter att ”jag släckt ljuset” 😉

Men en annan sak som också är lite besvärlig när man träffar bekanta, är ju att jag ser inter speciellt sjuk ut. OK jag har tappat 10 kilo god mat, öl och sprit, men något annat syns inte frånsett lite försiktiga rörelser när jag går. Men visst börjar jag känna av att det är något fel. Muskelvärk speciellt revbenen, något som tydligen kan bara en biverkan av behandlingen.

Så nu återstår 2 behandlingsomgångar med immunterapi innan det är dags för kontroller, röntgen och beslut om vad som sedan skall ske (?)

Så nu vet ni ungefär lika mycket som jag och förmodligen kanske är lika frågande.

Vi läses igen när det händer något hälsar
Leif