vecka 49 nu är det snart…


Nu börjar det närma sig tiden för juleljus, klappar och massor av mat. Men innan dess skall Lucia och hennes tärnor lysa upp decembermörkret. Precis som på bilden ovan. Men här är det ett underjordiskt mörker som lyses upp av Lucia. Vi befinner djupt under berget inne i Musköanläggningen. En Luciauppvaktning som det är svårt att slå. Jag måsye nog erkänna att jag fortfarande kan höra sången sakta växa fram i berggången och undan för undan började ljuset röra sig mot oss. En mycket speciell Luciaupplevelse på en mycket speciel plats, som fortfarande har ett litet särskilt utrymme i mitt hjärta.

Annars vaknade jag upp idag, söndag till en grå och mulen morgon. De senaste dagarnas blåst, föregånget att två rejäla stormoväder (nästan åtminstone) gjorde att morgonen inte kände så där väldigt upplyftande. Men iväg i bilen in till min lokale ICA-handlare för bullinköp, och på vägen dit kom glädjeämne nummer 1. Bensinpriset hos den lokala Statoilmacken kunde man väl inte klaga på.

Man tittade faktiskt både, och två gånger...

Man tittade faktiskt både, och två gånger...

Bensinpriset hos Preem, tvärs över gatan var 14,33. Väl hos handlaren kom ”bagerskan” med ett leende och berättade att nu var minsann nästan allt färdig. Så det var bara att plocka på sig av läckerheterna, och skynda hemåt för den väntande frukosten med nya bullar, lussekatter, kaffe, ost, dansk salami och juice, tillsammans med morogntidningen.

En fröjd för både öga, näsa och morgonhumöret, nybakt alltså!

En fröjd för både öga, näsa och morgonhumöret, nybakt alltså!

Annars har det varit en vecka med mycket hårda ord och svordommar över ett trilskande e-postsystem. Det var Loopia som drabbades av ett fel i sina servrar under måndagen som gjorde att e-posten uteblev. Först på torsdagen fungerade allt som det skulle igen. Men man blir lika förvånad varje gång över hur ställd man är utan alla tekniska hjälpmedel. Detta oavsett om det gäller e-post, datorer eller mobiltelefoner.
Det är ju också extra frusterande när det är så nära inpå den stora gåvohelgen.
BUNKERBOKEN leder fortfarande ”julklappsligan” med stora mått. Vill man däremot finna boken i bokhandeln blir det snabbt stopp. Bokhandlare tar tydligen inte gärna ”smala” böcker att detta slag. Men det finns ett STORT undantag som jag måste få nämna och det är Bokhörnan (Bokia) i Karlskrona. Här finns alltid de båda delarna av Blekingeböckerna och jag tror även de har några, eller någon Bunkerbok också! För hur skall man annars finna sina favoritböcker inom ”sitt” område. Det är ju inte alltid det enklaste att finna nyutkomna sådana.

Men som alltid kan du beställa böckerna via vår hemsida bunker.nu. Du fyller bara i namn, adress och postadress, samt ett mobilnummer. Kryssa för vilken/vilka böcker det gäller och skicka iväg beställningen. Inom ett par dagar har du boken i din brevlåda, eller host ditt postombud. Tänk dock på att det är segt med postgången nu, såhär nära jul, så det skadar inte att vara ute i god tid. Absolut sista dagen för att beställa böcker till julafton, eller rättare sagt dagen före, är den 19 december. Efter detta datum kan vi inte garantera att din beställning hinner fram till jul. Men du kan givetvis beställa ändå, det är bara det att får böcker efter julhelgen.

En annorlunda hobby, eller en livstil?

En annorlunda hobby, eller en livstil?

Något som började förundra mig, efter besöket i somras på den stora War & Peace-showen i Beltring (England) är fenomenet Reenactment. Du har säkert själv sett det någon gång. Det kan vara i form av ett uppträde, en utställning eller i samband med någon pampig invigning. Karoliner, som på bilden ovan, eller beredskapssoldater från andra världskriget. I kommande nummer av FORT & BUNKER skall jag titta lite nämare på denna, alltmer växande, hobbysyssla. En hobby som i vissa fall utvecklas till en hel livstil, där man äter, verkar och uppträder på det som rollfiguren skulle ha gjort. Nu väntar en intensiv arbetsvecka. Och det är en vecka där min almanacka för första gången i år är helt blank. Inte en enda inbokad aktivitet – Härligt!

Jag slutar med en bild från en solig söndag, för precis ett år sedan. Jag håller tummarna för att det skall bli lite lindringare i år (och nästa år)

Och därmed är det bara att önska en trevlig luciavecka och hoppas att julstressen håller sig borta från oss. Till vi läses nästa gång önskar jag trevliga dagar

Leif H