malware scanner Vecka 52 Julefriden sänker sig….. – Fort & Bunker

Vecka 52 Julefriden sänker sig…..

Julkort 2014

Det har varit lite och så med veckobrevsskrivandet de senaste veckorna, och jag har ingen bra ursäkt, mer än att tiden aldrig verkar och räcka till. Men nog om detta. Jag vill gärna tacka alla medlemmar, abonnenter, bokköpare och följare för året som gått. Nu står 2015 för dörren, och med det också en ny bok om försvaret av Göteborg och västkusten. Den beräknas utkomma under mars/april om allt stämmer. Osäkerheten beror på att det är mycket svårt att finna bakgrundsmaterial och bra bildmaterial speciellt bildmaterial som inte tidigare varit publicerat. Västkusten har också varit ”duktiga” på avvecklingen av både truppbefästningar och kustartillerianläggningar. Det finns med andra ord inte så mycket att se längre.
Framsida försvar i väst

En liten uppfattning om hur omslaget kommer att se bjuder jag på här. Det är fortfarande ett arbetsprov men det blir nog någonting åt detta håll. Bilden är tagen av Max Anjou i samband med avvecklingen av ett av Göteborgs skärgårds KA-batterier. En verkligt underbar bild där gammalt och nytt möts. Tyvärr är det det gamla som överlever och det yngre raseras och försvinner.

Och med dessa korta rader vill jag önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år 2015. Jag hoppas vi läses igen under de första veckorna på det nya året. I det första veckobrevet skall du få en liten förhandstitt på innehållet i den kommande boken. Jag kommer också att avslöja en trevlig nyhet för dig, en nyhet med mervärde, får jag hoppas

Tills vi läses hoppas jag på sköna dagar och fortsatt avsaknad av det där vita som alltid kommer från sidan här nere i Skåne. Snö kallas det visst!  😆

Bästa hälsningar
Leif H