malware scanner Vecka 1, 2017 God fortsättning på ett nytt bunkerår! – Fort & Bunker

Vecka 1, 2017 God fortsättning på ett nytt bunkerår!

Hotel Haus Oberwinter

Så kan vi då skriva 2017, ett år som fortfarande är ett okänt blad, men som förhoppningsvis skall bli till ett spännande år.

Året avslutades lite dramatiskt när min dator plötsligt havererade dagen före nyårsafton. Den vägrade helt enkelt att starta. En genomsökning av datorn gav vid handen att diskarna blivit raderade. Hela datorn åkte iväg på en grundligare undersökning och idag, måndag, kom besked att allt fanns kvar, det var själva säkerhetsfunktionen med dubbla diskar som hängt sig. Den ena disken vägrade att verifiera. Så det var inte att man drog en suck av lättnad. Nu kan det ny året få fortsätta och jag kan planera kommande verksamhet, som bl a innebär ett nytt spännande nummer av FORT & BUNKER som skall komma ut i februari.

Något som också skall bli spännande är årets stora militärhistoriska evenemang på Beredskapsmuseet i Djuramossa. Temat för året är reenactment och med tanke på det stora intresse som växt för denna annorlunda historieupplevelse kan det bli en riktig höjdare. Kolla mer på Beredskapsmuseets hemsida!
MilHelg 2016_191

Sedan finns det ju flera andra höjdpunkter att se fram emot under året. Ett besök på Malmö Tattoo är bokat istället för Ystad som var en stor besvikelse förra gången (2015). Vi får väl se om Malmö kan göra bättre ifrån sig. Sedan skall årets bunkerresa planeras och organiseras. Det är alltså Kanalöarna som skall bli vårt resmål i september. ”Vårt” är alltså kollegorna som jag åkt tillsammans med de senaste 10 åren. Tyvärr fick jag ställa in 2016 p g a sjukdom och behandling. Men nu skall det verkligen bli spännande att få till en ordentlig bunkerupplevelse på det som kom att bli en av de mest befästa platserna i Europa.

Örnnästen, ett av besöksmålen under en tidigare "Bunkerresa".

Örnnästet i Obersalzberg, ett av besöksmålen under en tidigare ”Bunkerresa”.

Så detta blev trots allt ett litet veckobrev skrivet på min gamla laptop och med ett haltande bildarkiv. Vi fördjupar oss lite mer i vad som händer i kommande veckobrev. Nu önskar jag en God Fortsättning på det nya året, veckan och resten av dagen!

Bunkerhälsningar
Leif H