malware scanner 1 februari 2018. Nytt år, ny bok – Fort & Bunker

1 februari 2018. Nytt år, ny bok

Idag är det precis två veckor till ”dead-line” för den kommande boken HEMLIGA UTFLYKTER. Uttrycket betyder alltså att det är då bokens underlag skall vara klart för lämning till tryckeriet. Men det betyder inte att den är klar för försäljning och distribution, det tar ytterligare en 5 – 6 veckor. Men förhoppningen är att den skall kunna presenteras på Militariamässan i Solna den 25 mars! FORT & BUNKER kommer att finnas på plats, och både jag själv och min kollega Jan Erik Ohlsson finns där.

Det har varit en mycket spännande tid, de senaste månaderna med bokproduktion. Jan Erik har rest land och rike runt och letat ”sevärdheter”. Och inte bara efter nya sevärdheter. ”Gamla” sevärdheter måste kontrolleras så att de verkligen finns kvar. Själv är jag förvånad över hur mycket det kan inträffa i ”vår” värld. Raseringar, ombyggnader och hela områden som plötsligt förvandlats till bostadsområden eller bara helt enkelt växt igen. Boken innehåller nästan 1000 sevärdheter, från Skåne i söder till nordligaste Lappland. Du kan läsa om de stora bergforten i Boden,

Ett populärt utflyktsmål. Rödbergsfortet i Boden. (foto: Rödbergsfortet)

eller de oansenliga stridsvagnshindren i de Värmländska skogarna

oavsett vad du letar efter så tror jag du kan finna det i boken.

Naturligtvis kan man inte skriva en bok om ”hemliga utflykter”. Dels för att det vore direkt olagligt och dels för att säkerhetspolisen snabbt skulle ringa på dörren. Nej, meningen med titeln på boken ”Hemliga utflykter” är istället att lyfta fram sådant som varit hemligt eller undanskymt. Det kan också röra sig om otillgängliga, intressanta sevärdheter. Men det rör sig också om sådant som ligger rakt framför ögonen på oss, och som vi kanske inte skänker en tanke. Naturligtvis är det inga problem att leta sig fram till regementsområden, kaserner, byggnader, flygfält och liknande. Platser som normalt lever vidare, ofta för andra verksamheter som bostäder och industrier. Men allt det andra, det där som var lite spännande. Det där som varit hemligt, och eller, otillgängligt. Det är där boken HEMLIGA UTFLYKTER kommer in i bilden!

Men nu är det en ny period som börjar. Närmast ligger det nya numret av tidningen FORT & BUNKER. Denna skall ligga i abonnenternas brevlåda i slutet av denna månaden. Men redan på måndag är det dags för ett planeringsmöte kring ett kommande projekt, och ett mycket spännande sådant. Mer om detta kommer framöver, men än håller vi det lite hemligt 🙂

Så fortsätt njut av veckan, jag tror faktiskt, åtminstone känns det så, som om dagen har blivit lite längre och det känns lite ljusare på morgonen.

Vi läses inom kort!
Bunkerhälsningar
Leif H

Redan nu kan du beställa boken via hemsidans ”bokhandel”.  Notera dock att böckerna inte börjar levereras förrän i vecka 13/14.