8 november 2022 nu händer allt på en gång….

Det var har många turer sedan sist jag skrev i min lilla blogg! Trött och orkeslöst är väl det som bäst kan beskriva de gångna veckorna. Svaret kom i mitten på oktober då det visade sig att min blodvärden var väldigt låga. Snabbt bestämdes det att jag skulle få blodtransfusioner. Och det hjälpte faktiskt! Tröttheten försvann och lite av livsandarna återvände. Tyvärr försvann ju ingenting av sjukdomen. En ny röntgen visade att det var fortsatt tillväxt, främst av metastaser på skelettet, något som också ger upphov till smärtor och värk. Det bestämdes av man skulle börja med strålbehandling mot smärtorna. Något som skall ske i morgon, onsdag. Inför detta skulle det göras en magnetröntgen av skelettet. Inget märkligt tänkte jag, men där bedrog jag mig. Obekvämt och utdraget. Bilderna, eller vad det kallas blev inte bra, och det fick göras omtagningar. Under procedurer ligger man inne i magnetkamerans trånga tunnel. Det är obekvämt och varmt, trots en liten fläkt. Enda trösten var ett par hörlurar med musik. Tyvärr bestod denna av en radiokanal med mycken reklam bland annat för en cancerklinik i Finland(!) Kanske inte precis vad man ville höra.

Jag har dessutom fått en ny omgång tabletter bland annat kortison. Magen tycker inte riktigt om blandningarna så jag har även fått tabletter som skall ”skydda mot tabletterna”(?) Men på måndag är det dags att träffa läkarnai Lund. Tydligen skall man nu testa en tablettbehandling mot njurcancern. Vi får väl vad detta innebär. Precis som allt annat i min värld, just nu, så är listan med biverkningar omfattande, så vi får se vad som händer.

Ett annat problem som dök upp i början av året, var en liten njursten som satte sig och blockerade. Dessutom orsakade svullna lymfkörtlar också stopp Det avhjälptes med ett litet rör från njuren och ner till urinblåsan. Denna skiftades under april, och nu är det dags igen för att få ett nytt rör. Det bästa är att det hjälper. Visserligen får man springa ofta på toaletten, speciellt om nätterna, men hellre det än smärtorna.

Så nu väntar veckor av behandling och kontroller

Hälsar en som ändå mår någorlunda! 😉

Leif