Lördag 31 december 2022 – Årets sista dag!

Så står det där, ensamt, lite fruset och tomt. MITT växthus. Det var här jag skulle hålla till nu och inredan, odlingslådor, hyllor, hängen och snören. Droppbevattning skulle installeras för att ta tillvara regnvattnet från stalltaket till höger i bild. Men både väder och sjukdomar satte käppar i hjulet. Och dessutom har december inte varit något riktigt trevlig månad, på flera sätt. Jag avslutade i ”stil” med blodtransfusion i går samt nu medicinering. Behandlingen mot min cancer är till vidare stoppat tills man blivit klok på biverkningarna. Min leukemi (som behandlas i Kristianstad) ligger också på vänt efter misslyckad biopsi. Så det är inte mycket som fungerat!

Men ny är det nyårsafton och jag har precis förberett kvällen lilla supé. Hummer, som sig bör, med en bechamelsås med sparrisbitar och dragon. Allt gratinerat under lite ost. Efterrätten blir grillade fikon med getost och acaciahonung . Allt detta serveras naturligtvis med ett urval bubblande drycker från Frankrike.

Så trots allt elände ser jag framåt och har kvar hoppet (ni vet ju hur det låter; det sista som…) och ser fram emot ett innehållsrikt 2023. Förhoppningsvis med fortsatt stöd från goda vänner och bekanta – hitintills har ni alla varit till större hjälp än vad ni tror

Vill man göra sig lite lustig så har ju överlevt det första åren av min njurcancer. Oddsen från början var 7-8 månader som värst och 5 år som bäst. Behandlingarna kan ge upp till 60% förbättring. Så hjälp mig hålla tummar och fötter för att 2023 blir ett BRA år!

Skål och tack och jag hoppas vi hörs och kanske ses under 2023

Leif

PS Friden varar inte så länge tyvärr, redan på måndag är det dags för nya provomgångar 😉