Måndag, eller en Annan Dag, 26 december 2022

Vänner det blev en ganska skön och stillsam julhelg. Julaftons julmat följde den gängse traditionen med ”allt” som hör till. Därefter slötittande på TV,n, men fråga mig inte vad vi tittade på. Eftersom vi båda är science-fiction frälsa blev det också ett avsnitt av Star Trek. Alla Star Trek finns tydligen på Netflix. Senare på kvällen gjorde intaget av antibiotika sig påmind i form av illamående. Som tur är har jag tabletter mot illamående. Förmodligen i stil med sjösjuketabletter.
Nåväl dt åtminstone att sova några timmar innan det nattliga springandet började. Röret från njuren är nästan kusligt exakt i sin ”störning”. Ungefär 1-1½ timmas sömn sedan är det dag att ta sig till toaletten 🙁 Men precis som med allt annat vänjer man sig konstigt nog. Det blir istället en liten eftermiddagsslummer i TV-fåtöljen.

Helgen glädjestund var när min sambos syster kom på juldagslunch. Jag hade planerat en ordentlig lunch, med allt möjligt gott, men upptäckte att verken benen eller kroppen orkade med. Så jag satsade på en rejäl smörstekt brödskiva med löjrom, rödlök och creme fraice. Underbart att få bjuda någon mer än oss själva till bord. Bara att få prata med någon annan än sambon var trevligt. Visst ringer många, och dt kommer mycket epost, men det är ändå stor skillnad att prata med någon ”på riktigt”. Tiden bara rusade iväg. Jag hoppas dock vi kan göra om det.

Därmed är jag fram vid det mindre roliga. Imorgon tisdag är det dags för första provomgången efter man stoppade behandlingen. Jag hoppas att värde är så pass att jag kan fortsätta. Men det är dessutom dags för omläggning av mina fötter. Hur det är med dem vet jag inte förrän bandagen är avtagna. Men på något sätt känns det bättre, men det kan ju vara inbillning(?). Sedan blir det lugnt några dagar innan fredagen fortsätter med ny omläggning och dessutom en injektion mot (eller för) skelettet. Jag har dock en känsla av att det också kommer att komma en ny blodtransfusion också då tröttheten är ganska påtaglig

Men nu har det blivit dags att planera för kvällen, ja planera och planera, kvällen bjuden på korv från Viken och potatismos. Till detta naturligtvis lökketchup, senap och kanske lite lingonsylt(?)
Jag hoppas ni också får en skön kväll och naturligtvis en kommande härlig vecka, årets sista!
Leif