malware scanner Tisdagen 20 december 2022 Vilka j-a dagar det blev….. – Fort & Bunker

Tisdagen 20 december 2022 Vilka j-a dagar det blev…..

Som du säkert redan läst blev fredag/lördagsnatten en märklig upplevelser med en korttidsinläggning på Ystad lasarett. Nåväl allt frid och under måndagen pratade jag med min kontakt sköterska på Onkologen i Lund om mina besvär. Hon konsulterade mina läkare och beslutet blev att man pausar tablettbehandlingen tills efter nästa provtagning som är den 27.

Nåväl under tisdagen  (20/12) stod ett besök på Endokrinologens fotavdelning i Malmö för att få mina fötter omlagda, jag har ju lyckats med mästerverket att få sår på båda, mest på den högra. Det var ett bitterljuvt återseende med byggnaden, korridorerna och rummen. Här gick jag under nästan sex månader hösten 2019 när man gjorde ett försök att rätta till min charcot-fot (skelettförändringar). Resultatet blev ett sår på en tå som senare fick amputeras och innebar en vecka i nämnda korridorer och tre veckor på korttidsboende i Skurup.

Så du kan kanske förstå att stället hade lite dåliga vibbar för min del. Men trevliga och bra sjukvårdsmänniskor (både sköterskor och läkare) fixa till och kontrollerade. Såren blev vederbörligen omlagda enligt alla konstens regler och tid för ultraljudsskanning av mitt högra ben beställdes. Fick också en s k halvsko som skall avlasta såret på höger fot. Dessutom mer mer antibiotika som skall tas i 10 dagar.
Något klumpigt att förflytta sig till bilen. Men trots allt ett bra besök och det kändes bättre. Nu skall såren läggas om tre gånger i veckan, så det blir blir väl att flytta in på vårdcentralen 🙂

Väl i bilen ringer telefon och det är Hematologavdelningen vid sjukhuset i Kristianstad som berättar att benmärgsprovet (aj) som togs i förra veckan misslyckades, eller blev inte bra. Det behöver tas om (!) Frågan var om jag kunde komma upp i morgon och göras om det (?) Jag tackade artigt nej och menade på om det inte alldeles livshotande kunde man kanske skjuta upp det tills efter helgerna. Jag har ännu inte hört något från dem så det fungerade väl

Ute föll ett stilla regn och det blev till att linka bort till bilen innan bandaget blev blött. Så kurs mot Rydsgård och min lokala vårdcentral för att boka tider för omläggning. Här är jag redan en regelbunden ”kund”  med tanke på att de flesta ”normala” prover tas här (blodprover, blodtryck, vikt och allmäntillstånd) Så nu gällde det att pussla ihopa tiderna. Och det lyckades; omläggning med början lille julafton och sedan löpande framöver tills återbesöket i Malmö den 10 januari.

Så nu återstår bara att försöka få julbestyren att fungera. Om inget annat så är köttbullarna klara, brunkål och prinskorv inhandlat. Eftersom jag beställer, och hämtar, mina varor hos min lokala handlare så fungerar det hjälpligt.

Så nu firar vi julhelg och jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Leif