vecka 22 – Sommaren är här!

Flamma stolt mot dunkla skyar...

Flamma stolt mot dunkla skyar...

Idag är det VÅR Nationaldag, eller som det hette förr i tiden – Svenska Flaggans dag. Och visst får man en viss känsla när man ser vår flagga vaja för vinden idag. Men vi tar det väl från början som vanligt:

Det började lite smått i måndags, och har sedan fortsatt hela veckan. Igår söndag avnjöt  jag morgonkaffet i trädgårdens grönska, innan arbetsplatsen kallade. De gångna dagarna kan bara betecknas som KANON! Blå himmel, strålande solsken och nästan ingen vind, vad mer kan man begära?

Nåväl, vad hände i veckan? Vi började i stor stil i måndags med en arbetsdag på Beredskapsmuseet. Tillsammans med kollegorna Lars och Lasse, och givetvis Johan bars det ut, bars in, märktes, oljades, staplades, sorterades, monterades och dracks en och annan kopp kaffe. Kort sagt en trevlig arbetsdag i goda vänners lag.

På kvällen var det dags för årets första stadsvandring i Helsingborg. En vandring genom Beredskapstidens lämningar. Ett förvånansvärt stort antal (12 st) hade mött upp denna första gång. Riktigt varför det har lagt en vandring på denna dag visste varken Johan eller jag. Det är långt före säsongens naturliga start, vilket också det låda antalet deltagare visade på. Men det var istället en kvalificerad grupp; det största antalet besök av historielärare från Ängelholm.  Så det blev till att skärpa hjärnan och ge dem en riktigt ”laddad” rundvandring. Vid pass 2030 var vi framme vid Kärnan och av döma från applåderna var de nöjda med kvällspromenaden.

Johan och jag vandrade tillbaks genom ett Helsingborg, där uteserveringarna var fulla med folk. Själv körde vi till Berga för ett besök i korvkiosken för lite kvällsmat – smaskens.

Sedan har resten av veckan förflutit här hemma, frånsett ett kort möte i Malmö, angående den nya hemsidan, som du ser delar. Jag kan lova att den kommer att bli bra, när den väl blir färdig.

Solen har som sagt gassat hela veckan och det har givetvis påverkat arbetet. Det har fått bli en stunds skrivande på morgonen och förmiddagen, för att sedan var ute och plocka med allt möjligt. Vill dock lägga in en liten brasklapp; i går var det nästan så att jag sa de förbjudna orden (Det är för varmt!) så därför bifogar jag en bild så att minnet friskas upp – det är inte så länge sedan det såg ut såhär!

Vintern som inte är alltför länge sedan...

Så det är nog länge till innan värmen är så påfrestande att jag önskar mig tillbaks till det….

Idag är det som sagt den 6 juni, en dag som inte bara är Sveriges nationaldag. Det är också minnesdagen för invasionen i Normandie, kanske militärhistoriens mest omtalade händelse. Det kan vara läge att skicka en tanke till de som i morgontimmarna, för exakt 67 år sedan, påbörjade befrielsen av Europa. Vem vet var vi hade varit idag om denna händelse inte inträffat.

Kanske en dag att skänka en tanke åt.....

Kanske en dag att skänka en tanke åt.....

Så njut av vår nationaldag, men glöm inte att vi är en del av världen, också!

Hälsar
Leif H