malware scanner vecka 26 En sådan där morgon! Äntligen! – Fort & Bunker

vecka 26 En sådan där morgon! Äntligen!

En underbar sommarmorgon!

En underbar sommarmorgon!

Måndagmorgon
Kanske jag inte gjorde det, men i morse kändes det lite som att slita av sig täcket, kasta sig ur sängen, och utbrista ÄNTLIGEN! En härlig måndagmorgon. Solsken, vindstilla och varmt. En liten kort morgonpromenad på tomten, med en kopp kaffe i handen, innan dagens arbete började med skrivande, planerade och förberedelser inför kvällens bunkervisning i Helsingborg.
Dagen startade annars ganska brådstörtatmed telefon, telefon och åter telefon. Ett av samtalen handlade om en man som hade problem med sitt byggnadstillstånd på en strandnära tomt. Orsaken trodde han berodde på att militären inte villa ha sikten skymd från ett av Skånelinjens kulsprutevärn. En ganska långsökt tanke, men grunden skulle härröra sig från 1960-talet. Jag rekommenderade honom att kontrollera de kommunal arkiven, där ett sådant beslut borde vara arkiverat.

Bunkrar kan än idag vara till hinder?

Bunkrar kan än idag vara till hinder?

Först på dagens arbetslista stod produktion av en trycksak för tidningen FORT & BUNKER. En arbetsuppgift som jag har skjutit upp ett flertal gånger. Jag vet inte riktigt varför. Trycksaken skall i all enkelhet intressera folk för att abonnera på tidningen, så ur den aspekten är det en viktig trycksak. Vi får väl se vad vi kan åstadkomma. Kvällen bunkervisning i Helsingborg blev en lugn tillställning. Ett tiotal intresserade promenerade med undertecknad och kollegan Johan A genom ett sommrfagert Helsingborg.

Tisdag – Eften en riktigt god frukost i trädgården var det dags att börja dagens arbete. Det var som vanligt en förmiddag fylld med adminstrativa göromål, brevskrivande, mailbesvarande och lite annat. Glädjande var att den nya hemsidan nu är klar i sitt första steg. Ser riktigt bra, faktiskt positiva kommentarer från flera håll. Ära de som äras bör; så sträck på er Mia, Bjarne och Rickard för ett väl utfört arbete. Nu skall jag fundera över hur sidan skall utvecklas. Det är precis som vanligt när fått något bra, vill man gärna ha mer!

Ett bättre sätt att starta dagen på får man leta efter

Ett bättre sätt att starta dagen på får man leta efter

Onsdag – Idag fick jag två omfattande pdf-filer med material för en ny bok.  Inte min egen denna gång, men fortfarande en intressant bok. Dagen gick i övrigt åt till arbete med den nya foldern.

Torsdagen blev till en stressig dag med en massa spring. När väl eftermiddagen infann sig tänkte jag sätta mig en stund på terrassen med bokunderlaget och en kall öl. På väg ut genom dörren, med ölglas i ena handen, pärm, penna och papper i den andra, skulle jag försöka hindra ytterdörren från att SLÅ igen. Om vad använder man då, med båda händerna upptagna? Jo vänster lillfinger, som man håller ut mellan karm och dörr, för att fånga upp dörr.  Men det fungerade bra med öl, jag doppade lillfingret i den, och se där, öl har visst en lindrande verkan, även på klämda fingrar.

Detta kan vara riktigt irriterande...

Detta kan vara riktigt irriterande...

Det har utbrutit kirg i min trädgård. Den del av tomten som går under namnet Parken är numera förklarad som no-fly-zone, och underkastad rigorösa säkerhetsbestämmelser. En mullvad har nämligen bestämt sig för att perforera gräsmattan med sina underjordiska gångar. Varje morgon krattar jag ut högarna, hämtar vattenkannan och häller en eller två kannor vatten i något av hålen för att förhoppningsvis kunna spola ut den lille dj-en! Hitintills har det inte lyckats, men trägen vinner!

Ett nytt nummer av FORT & BUNKER är också på gång, med, ett förhoppningsvis, spännande innehåll. Det blir lite Tyskland, Bornholm, Göteborg, mat, kanoner, beredskapstiden och lite annat. Det nya numret skall ligga klart för distribution den 25 augusti. Och nu över till veckans riktiga glädjeämnen – MAT! Alla har väl förstått att jag är väldigt förtjust i korv. Tyvärr är väl den svenska korvkulturen inte den allra bästa. Korven i våra livsmedelsaffärer är oftast av typen ”skinn-och-benfri” IKEA-korv. Alltså den man kunde köpa utanför IKEA,s varuhus förr i tiden för 5 kronor. Nu har de flyttat inomhus, men det är fortfarande samma korv, fast nu lite dyrare. Därför blir man väldigt glad när man upptäcker en lite köttproducent som med ett fantastiskt korvsortiment. Jag har visserligen inte hunnit prova allt men den senast upptäckta ost o bacon-korv var bland de godaste korvar jag ätit på länge!

Då blir man glad - En riktig korv!

Då blir man glad - En riktig korv!

En härligt saftig tjock korv, med en god smak av bacon och ost. Inte så det tog överhanden, men det fanns där i bakgrunden. Det skall kanske också tilläggas av den här korvproducenten finns i lilla Viken och det var den varmkorven man kunde njuta av på Beredskapsmuseet, under den militärhistoriska dagen, tidigare i år. Här kan du botanisera på deras hemsida, och kolla var deras produkter finns till försäljning: www.periviken.se

Veckan slutade med kraftiga åskoväder, något som fick min annars så tuffa sambo att tycka det började bli lite obehagligt med dundret. Orsaken var att vi satt och tittade på TV och det hade ännu inte hunnit bli riktigt mörkt ute. Ovädret låg söder om oss. Dvs vi kunde se de nästan svarta molnen och blixtarna ganska långt borta. Ett rätt vackert skådespel. Plötsligt bara small det till, ljuset blinkade till, och man tittade förvånat efter artilleritroppen som måste ha stått på gårdsplanen. När jag väl lyckats få hjärtast ur halsgropen kunde vi konstatera att huset stod kvar, men att man lärt sig att det inte är alltid som det kommer en förvarning med en blixt. Ni kommer ihåg ramsan; När det blixtrar till skall man börja räkna 1001,1002,1003 osv. När åskmullret väl hörs har man också avståndet i kilometer. Åtminstone var det så som jag fick lära mig som liten. Man blir därför väldigt snopen när man inte ens hinner tänka siffra förrän det smäller!

Så veckan avslutades med en god belöning, under tiden maten puttrade på spisen. En kall öl, tillsammans med en Gammeldansk. Ett skönt sätt att avsluta en hektiskt vecka.

För välbefinnandet, och som belöning.

För välbefinnandet, och som belöning.

Så nu väntar en ny vecka med tidningar, bokprojekt, båtar, stadsvärnsvisningar och lite av allt möjligt. Så tills vi läses nästa gång önskar jag dig en trevlig vecka med sommar, sol och värme, dock i lagom mängd!
Hälsningar

Leif H