vecka 34 ”…dimman dansar, gå på vattnet, långtradare…”

Så var det då dags att röra på sig. (foto Lars Dahlbom)

Så var det då dags att röra på sig. (foto Lars Dahlbom)

”…dimman dansar…” ”…gå på vattnet…” ”…långtradare…” Märkliga fraser, helt ryckta ur sitt sammanhang. Vi kan lägga till nypotatis och wienerbröd! Men det är inte så märkligt som det låter. Det är några av alla de sökord och sökbegrepp som leder fram till FORT & BUNKERs webplats www.bunker.nu Svårare var det alltså inte!
Det blev annars en mycket märklig vecka som helt kom att kretsa kring Regementets dag på Revingehed. Det var alltså det nuvarande regementet P 7 som firade sin 200 års födelsedag med kunglig närvaro och stor historiskt återblick. För att skapa lite mer utrymme har jag valt att berätta om detta i ett eget veckobrev som du finner under rubriken vecka 34 GIVAKT! MANÖVER!

Kan ni bekräfta att ni är ägare till bilen XXX XXX? Så lät det häromdagen i min telefon. Det var ett marknadsundersökningsbolag som ville veta vad jag tyckte om mitt senaste verkstadsbesök!? Ett telefonsamtal som nästan fick en att byta bilverkstad! Först bryts samtalet, sedan kommer en del märkliga frågor som ovanstående, sedan bryts samtalet igen. Dagen därpå ringer människan igen och skall återuppta samtalet. Då plötsligt säger hon (för det var en kvinna) att hennes dator lagt av (!?) och undrar om hon får ringa igen. Svaret blev nej tack!

Tidningen FORT & BUNKER nådde sina läsare. Något som märktes både på telefon och i mailboxen. Tack för alla vänliga och berömmande ord! Det är att trevligt och höra från tidningen läsare. Redan nu har arbetet med det kommande numret påbörjats och detta skall finnas hos sina läsare ungefär i mitten av november. Då är det dessutom lite trevliga specialerbjudanden och en närmare titt på fenomenet re-enactment!

På torsdagen var det dags för en tur till Djuramossa för att beskåda lastningen av 7.motorbrigadens fordon inför Regementets dag på söndag. Blev några festliga timmar med lastning och transport och avslutningsvis lossning i Revingehed. Det var åtskilliga ton pansar och plåt med med stor skicklighet och snabbhet placerades på försvarets tunga transportfordon. Tjaa mycket mer hände inte under de dagar i denna  vecka som det inte var militära övningar. Om detta kan du läsa i veckobrevet Givakt! Manöver!

Hälsningar

Leif