Vecka 36 En vecka då det inte hände så mycket….

Idag är det lördag, och snart kväll. Jag försöker komma på vad som hänt i veckan, och kan konstatera att det har varit en särdeles lugn vecka. Visserligen med läkarbesök (fötterna), mottagning av container. Men i övrigt inga större åtagande. Visst det har blivit en del timmar framför datorn. Både med registering och hantering av beställningar, men också med lite arbete kring projektet Snuskburk!

Kokkärl m-39

Kokkärl m-39

Under fredagen passade jag på att fotografera lite. Med posten kom en ”snuskburk”, eller kokkärl av äldre slag. Som inhandlats på Tradera. Och den är vad man skulle kunna kalla föregångaren till den nuvarande m/40. Denna är lite högre och svagt böjd. Från ovan är den nästan njurformad. Den är tillverkad i plåt och svartmålad.

Från Finland ringde Jan M och berättade att nu var allt klart och man ”väntade” bara på oss. Skall bli riktigt spännande resa. Mest förväntningar har jag inför besöket på det stora KA-batteriet Kuivasaari med sitt stora dubbeltorn. Men också utflykter i österled till bl a Salpa-linjen. Men än är det 14 dagar dit!

Här kan man prata om stora kanoner!

Här kan man prata om stora kanoner!

Nu har det hunnit bli söndag och jag har avnjutit en god frukost med nya frallor och morgontidningen. Idag är en liten märklig dag förstod jag i kassan hos handlaren när kvinnan bakom kassan säger ”-tänk att det är 10 år sedan!”. Jag behöver väl inte förklara vad det är som hände för tio år sedan, både tidningar, radio och TV kommer att svämma över av denna händelse som kom att förändra världen!

Själv skall jag idag ägna mig att slänga allt som varit bra att ha. Containern jag hyrt skall förhoppningsvis fyllas.

Evenemang framöver är Militärdagar med karoliner och annat på Miliseum (Skillingaryd) den 17 och 18/9 http://www.vaggeryd.se/museum, Köpenhamns befästningsdag 25/9 http://www.kbh-befaestning.dk/ Själv skall jag plockat ut lite godbitar i Köpenhamn. Skillingaryd för vänta eftersom jag i kommande helg tar mig ner till Bremerhafen och Bremen för att se vad som finns kvar från andra världskriget, och givetvis passar jag också på att besöka den gigantiska ubåtsbunkern Valentine.

Så nu återstår inte mer än att önska att din vecka varit riktigt bra, detta brev skriv ju något försenat, så att önska en fortsatt trevlig vecka 36 känns lite överspelat. Nu skall jag kasta mig över nästa veckobrev och berätta om äventyren i Tyskland.

Till vi läses igen önskar jag en god fortsättning på vad du nu än sysslar med

Leif H