Vecka 21 Det skulle ju bli en lugn vecka…!?

BUNKERBOKEN - fortsätter i snabb takt mot slutförsäljning!

BUNKERBOKEN - fortsätter i snabb takt mot slutförsäljning!

Veckan efter den stora militärhistoriska veckan med närvaro både i Djuramossa och Delary trodde jag att det skulle bli en någorlunda lugn vecka. Eller åtminstone en vecka då jag han med att skriva lite grand på bokprojektet (nu hann jag det också men inte så mycket som jag ville).

Måndagen började med att jag försökte hjälpa en kollega från USA som kommer på besök till Sverige om två veckor. Han är mycket intressad av kustartilleri och ville givetvis besöka så mycket han hann, och fick, under sitt besök i Sverige. Med på resan finns också hustru och tre döttrar. Så det är inte alldeles självklart att få ihopa programmet. Jag förslog Aspö med besök på nya Ellenabben och Gruvan. Men där började problemen. Kontakterna inom Försvarsmakten kunde inte bidra längre eftersom anläggningar är överlämnade till FortV som tydligen lämnat vidare till Statens Fastighetsverk när det gäller ansvar för besök. Det som är lite irriterande är att dessa båda objekt är statliga byggnadsminnen, men det går inte att besöka dem. OK det gick att besöka under den ”öppna dagen” som SFV anordnade i lördags (26/5) då nästan 45 000 tog chansen att försöka så några av dessa ”hemliga” anläggningar. Efter att ha tillbringat merparten av dagen med att ringa i något som känns som ett moment 22 har jag nu gett upp. Det går inte att visa upp våra militärhistoriska klenoder som t ex Aspö med alla sina lämningar från över 100 år år av kustartillerihistoria. Jag får skänka bort en av mina egna böcker till besöket så får det räcka 🙁  Nej tillbaks tills till veckan som gick (ovanstående var alltså en utflykt till nutid! 😆  Veckan som har annars mest gått i tidningen tecken. Det började med måndagens lämnande till tryckeriet för att sedan fortsätta under veckan med förberedelser för att skicka ut den.

Det är ganska mycket som skall vara klart tills att tidningen kommer från tryckeriet. Adressetiketter skall vara klistrade på kuverten. Inbetalningkort/fakturor till de som skall betala sina abonnemang. Allt skall stå klart i förväg. När tidningen är hämtad, vilket jag gjorde på fredagen var det bara att sätta igång.

Med avbrott för lite matintag gick annars hela veckoslutet i tidningens anda. Först sent på söndagseftermiddagen var allt klart och bilen lastad för avlämning till min postantalt tidigt måndagmorgon


Så därmed har ytterligare en vecka med militärhistoriska fötecken tagit slut. Nu vänta, förhoppningsvis, en vecka som jag nästan helt kan få ägna åt skrivande och arbetande med den kommande boken. Vi får väl se hur det utvecklar sig

Med bästa bunkerhälsningar

Leif H