malware scanner Vecka 33, en vecka som alla andra, eller? – Fort & Bunker

Vecka 33, en vecka som alla andra, eller?

Tänk att man kan frossa i skogens guld!

Tänk att man kan frossa i skogens guld!

Veckan började med fortsatt arbete på det kommande numret av FORT & BUNKER som skall ligga färdigt till kommande måndag. Det har blivit ett ganska bra innehåll denna gång – om jag själv får säga det, med en skön blandning material. Sedan dröjer det ju några dagar innan tidningen ut till sina läsare.

Ett kort avbrott fick jag på tisdagen då jag visade Beredskapsmuseets bunkrar i Skånelinjen för kulturföreningen Calluna. De har ”övertagit” eller ”lånat” ett par anläggningar vid Falsterbokanalen. Just intresset för kanalområdet har tagit ny fart i samband med de nu pågående avvecklingar och raseringarna där. Ett rörskyddsrum, en Sk 24 (skyddsrum) och ett kulsprutevärn är det som föreningen hoppas kunna visa upp. Och just Falsterbokanalens försvarsanläggningar har huvudplatsen i det nya numret av FORT & BUNKER.

Nu faller de sista...

Nu faller de sista...

Tyvärr raseras nu fyra kulsprutevärn i den norra delen av kanalområdet. Även de märkliga slussvärnen, längs kanalkantens östra sida plomberades i dagarna. I det kommande numret av FORT & BUNKER kan du läsa om dessa. De värn som nu raserasm och förmodligen är nästan borta, är värnen 3,4,5 och 6 i den del av kanalområdet som ligger närmast bron. Vill du beskåda spektaklet skall du skynda dig, för snart är det slut.

I övrigt en vecka som förflöt framför datorn uppblandat med lite utomhusarbete i samband med det pågående målningsarbetet på huset. Skogarna började också bjuda på mängder av godsaker i form av bär och svamp! Så varför inte falla för frestelsen av bjuda på kantareller i överflöd i form av en mängd olika små ”godbitar” med kantareller. Det var snittar med smörstekt kantarell på toast, fräst kantarell på leverpastej, ostgratinerad kantarellmacka och givetvis en köttbit med mängder av stekt kantareller till.

Så med denna korta veckokrönika önskar jag en trevlig vecka och vi läses inom kort
Leif H