malware scanner Vecka 35 Blixtnedslag, datorkrasch och andra vanligheter…… – Fort & Bunker

Vecka 35 Blixtnedslag, datorkrasch och andra vanligheter……

En oväntad överraskning!

En oväntad överraskning!

Det hela började med ett telefonsamtal hem i lördags (jag var på Revingehed) för att höra hur det gick med åskvädret som vi kunde både se och höra under kvällen på Revingehed. Min sambo berättade att det var strömavbrott och att de trådlösa telefonerna fungerade inte. Räddningen var de gamla hederliga sladdtelefonerna. Nåväl regementets dag genomfördes på söndagen och vid pass sextiden drog jag hemåt. Bilden ovan visar synen jag mötte i svängen precis före infarten till min gård. Ett dånande dieseldrivet elverk. Väl inomhus fick jag berättat att strömmen hade återkommit på söndagsmorgonen (via elverket) men att telefonerna fortfarande inte fungerade.

Första tanken var givetvis hur det gått med datorerna. Power on – och allt startade upp som det skulle. Utom nätverk och internet! Modemet var alltså utslaget. Eftersom det var söndagkväll var det inte mycket att göra än att invänta måndagen.
Första uppdraget på morgonen var att ”försöka” finna någon på Tele2 som kunde hjälp mig ett nytt modem. Och det är nu en rolig (!) följetong tog sin början; Tele2 har tagit det här med kanppval till sin yttersta spets: Gäler det …..tryck 1 osv. Tre eller fyra sådan här nivåer skall man igenom innan en röst berättar att min upplevelse är viktig för Tele2 och att jag kan stanna kvar för en kort intervjufrågestund?????? Tryck 1 om du vill, eller två om du avstår! Gissa vad man trycker på i det läget. Därefter berättar en röst att det är samtal före (givetvis) och att man stå i kön. Efter en 10-15 minuter kom jag så äntligen fram och kontrollfrågor haglade. Kundtjänstpersonen körde hela frågeformuläret och jag fick upprepa allt som jag redan gjort, efter drygt 30 minuter, kom så besked att en felanmälan skulle upprättas och jag fick räkna med 4-7 dagar innan felet kunde åtgärdas??? Men man har ju inte så mycket att välja, det är bara att bita ihopa och fundera på om man skall byta telefon/bredbandsbolag. Ett besked skulle komma via SMS.

Men några som jobbade snabbt var elverket och ONE som redan under tisdagen skiftade den utslagna transformatorn utanför. Dessutom ringde man kvällen före och berättade att man skulle bryta strömmen kl 1000 och det hela skulle ta några timmar! Imponerande service och bra informerat!

Transformatorbyte.

Transformatorbyte.

Mitt i röran var jag dock glad över att min dator verkade ha klarat sig oskadd från eländet. På onsdagsmorgonen upptäckte jag att så inte var fallet. Skrivarportarna i båda skrivarna var utslagna samt en USB-förgrening. Enkelt uttryckt jag kunde inte skriva någonting. Tydligen kunde jag haft kopplat upp skrivarna i ett nätverk men det förutsatte ett modem och router, så tillbaks till ruta ett. Det blev en tur till Malmö och MediaMarkt för inköp av några telefoner och lite nya sladdar. Så på kvällen hade vi åter fungerande telefoner så man slipper sitta jämte telefonjacket.

Från tryckeriet meddelades att det aktuella numret av FORT & BUNKER var klart för avhämtning. Kändes inte precis så brådskande eftersom jag inte kunnat printa etiketter eller fakturor. Förhoppningsvis skall det inte ta så många dagar. På onsdagskvällen hade Tele2 meddelat via SMS att nytt modem skickats, det borde alltså vara framme på fredagen. Och det blev en fredag fylld av oväntade upplevelser inom den postala och mänskliga världen!
Redan 0830 hängde jag på postluckan för att försöka få tag i mitt paket. Men se det fick jag inte för enligt brevbärararen var det redan skickat ner till utlämningsstället hos den lokala ICA-handlaren. Bra tänkte jag då kan jag köpa några nybakta frallor samtidigt. Men se så enkelt är det inte. För att finna paketet måste man ha ett referensnummer och det hade jag givetvis inte. Tillbaks igen till postkontoret. Nej, nej, nej det skall dom fixa. Den stackars kvinnan hos ICA-handlaren trodde jag var fullständigt vrickad när jag för femtielfte gången kom och fråga efter mitt paket som vi nu konstaterat var ett paket och borde anlända runt 15-tiden. Prick 15 stod jag på plats hos min ICA-handlare och fråga efter mitt paket. Denna gången var det en annan kvinna bakom disken, och hon tittade förvåat på mig och frågade; -men inte brukar du hämta paket här?? Du hör väl till Preem! Det är så att min ort är delad i två utlämningsställen efter postnumren. Iväg till Preem, och där låg mitt paket som legat där sedan morgonen!!! Men nu hade jag åtminstone ett modem. Installation gick snabbt och enkelt – men någon uppkoppling blev det inte. Anslutningarna i datorn var också pajade! Snabb kontakt med min datatekniker hos ortens radiohandlare. Vi kör trådlöst via en plugg-in var hans besked. Klockan var över stängningsdag men han lovade att stå utanför affären med prylen om jag kom direkt.

Och äntligen, efter lite inkopplingsäventyr, var jag åter på banan och nu kunde alla vilande arbeten komma igång. Det blev en sen fredag med etikettprintning.  Lördagen startade med ytterliggare printarbeten medan jag satt och klistrade etiketter. Bort mot eftermiddagen kunde jag så äntligen börja kuvertera tidningen, ett arbetet som sedan fick fortsätta under söndagen.

Senaste numret av FORT & BUNKER fick en besvärlig start!

Senaste numret av FORT & BUNKER fick en besvärlig start!

Det var inte utan att det var ganska skönt när den sista tidningen stoppades ner i sitt kuvert och det var bara att invänta måndagen för att lämna in allt till posten. Så där har du vad som kan hända vid ett åskväder. Numera drar jag ut sladdar och kontakter till ALLT bara det mullrar lite i fjärran. Men hellre det än att behöva göra om allt igen. Är du abonnent på tidningen FORT & BUNKER skall den dyka upp hos dig idag, eller imorogn. Har den kommit till dess så hör av dig så vi kan kolla vad som har hänt.
Vi läses igen inom kort hälsar
Leif H