Vecka 40 – 41, händer det egentligen något i veckorna?

Rådjuren har vaknat till liv igen.

Rådjuren har vaknat till liv igen.

Efter resan till Polen ”ramlade” tillvaron i sin vanliga lunk! Eller var det så vanligt egentligen? Jag roade mig med att lista vad jag gjort de senaste två veckorna ( i stora drag) frånsett det självklara sova, äta, stiga upp osv… Så här ser det ut;
Tandläkaren
Revisorn
Bokat hotell i Stockholm
Lämnat bilen på service
Lånat skylift
Husarbete
Lunch på Revingehed
Föredragshållning i Helsingborg
Datorkrasch
Nervös väntan på datorn
Moralisk support vid husbygge (närvaro)
Fönstermålning
Arbete med FORT & BUNKERs kommande nummer

Ja så där ser faktiskt de två gångna veckorna ut när man sammanfattar dem i listform. Och det låter ju som om det inte något speciellt, och det gjorde det nog inte. Men n u handlar det mycket om planering och förberedelser. Hösten är arbetsresornas tid och det kräver en del planering för att allt skall klaffa. Som t ex nu i november då det är Militariamässan I Solna (Stockholm). Då gäller det att planera resandet så att man kan få ut det mesta möjliga av både besöket och resvägarna, upp och ner. På uppvägen skall jag försöka ta lite bilder på platser som jag missat under tidigare resor. Väl i Stockholm är det arbete på Krigsarkivet som gäller, och under hemresan skall jag försöka klämma in ett besök på Arsenalen i Strängnäs. Som kanske framgår så finns jag på Militariamässan i Solna den 10 november, mellan klockan 10 – 16. Den är faktiskt värd ett besök, om inte annat för att förundra sig över hur mycket ”militaria”-prylar det finns.

Militariamässan i Solna, värd en resa!

Militariamässan i Solna, värd en resa!

Men den det var datorproblem som gjorde senaste veckan väldigt nervös! Plötsligt bara dog den! Datorn! Arbetshästen och det livsnödvändiga redskapet i min verksamhet. Plötsligt var paniken där! Hade jag gjort säkerhetskopior? När? Fungerade dessa? Vad gör jag om allt är kraschat. Man säger bara ibland att livet passerar revy i kritiska ögonblick. Här passerade mitt arbetsliv i revy, och med mörka förtecken.  De två dagar som förflöt ut dator var märkliga. Plötsligt hann man med en massa saker som inte blivit gjorda tidigare. Sista fönster blev målat. Skrivbordet röjdes. Lätt städning i skafferiet. Plockat samman trädgårdsredskap och verktyg. Allt medan jag oroligt väntade på ett besked från ”min datakille. Men det var ingen större fara. Nätverkskortet var skiftat i övrigt var där inga fel att upptäcka.
Men jag lärde mig den hårda vägen att datorn och datorvärlden spelar en mycket stor roll i livet – både arbetsmässigt, men också privat. Utan dator är man plötsligt utestängd från den där stora och välfyllda cybervärlden. Inga mail, ingen Facebook, inga forum, ingen tillgång till ”uppslagsverken” och kunskaperna. Tänk vad snabbt man skaffar sig ett beroende, och hur oumbärlig maskinen Datorn blir i vår tillvaro. Skattekonton, läkemedel, bankaffärerm betalningar, beställningar, kontakter – ja allt går via datorn idag. Men jag kan berätta att det var riktigt trevligt, mitt i nervositeten, att lyfta telefonluren och ringa upp bekanta för en pratstund. Betydligt trevligare än att bara kasta iväg ett mail. Prova någon gång, du blir glatt överraskad.

En gång i tiden var detta extremt hemligt!

En gång i tiden var detta extremt hemligt!

Nu blir det till att fortsätt arbetet med FORT & BUNKERs kommande nummer. Ett nummer med extra mycket läsbart och förhoppningsvis intressant innehåll. Besöket vid Ostvallen i Polen, Hemlig anläggning, Tung reenactment och mycket mer skall få plats i årets sista nummer. Är du abonnent på tidningen skal du få den i din brevlåda omkring den 25 november.

Så nu ber jag få önska en fortsatt skön söndag, och vi läses om en vecka!
Leif  H