Vecka 2 – Årets första ”veckobrev” som egentligen inte ett riktigt veckobrev!

PREMIÄR! Åtminstone utseendemässigt!

PREMIÄR! Åtminstone utseendemässigt!

Det återstår ännu några dagar innan det slutliga materialet skall lämnas till tryckeriet, men idag blev boken omslag klart tack vare min goda vän Mia som drivet just ett litet idé och layoutföretag. Jag skall villigt erkänna att jag blev djupt imponerad över hennes förslag till omslag.

Boken handlar, som det kanske framgår av namnet, om militär mat och mathållning. Men det är lika mycket berättelsen om lumpen sedd över snuskburkens kant, eller över tallriken i matsalen. Här kan se vad boken innehåller:

 • Historisk tillbakablick
 • Militär mat och mathushållning
 • Mat ombord, eller vid kaj
 • Soldaten och maten
 • Matsalen och maten
 • Köken och maten
 • Koket, eller maten i fält
 • Ärtsoppa!
 • Bulkrukor och kokkärl
 • Malajer, är det ett  folkslag?
 • Konserver
 • Recepten från då och nu
 • Vårt dagliga bröd
 • Kaffe på maten
 • Lottorna
 • Regementen & Flottiljer
 • Livsmedelsförsöken 1947
 • Minnena och glömt

Jag har grävt djupt i Krigsarkivet välfyllda bildarkiv, men det finns också mängder av privata bilder och en del berättelser från livet i fält och på regementet. Boken beräknas utkomma i månadsskiftet mars/april och kan enklast beställa från vår hemsida, alltså www.bunker.nu inom kort.

Det var allt för stunden hälsar
Leif H