Vecka 38 (Söndag 21/9) Nu är det bara timmar kvar..

Man kommer inte undan de tyska motorvägarna, men det är bara att åka!

Man kommer inte undan de tyska motorvägarna, men det är bara att åka!

Nu är det faktiskt bara timmar kvar tills årets bunkerresa skall ta sin början. Imorgon klocka 900 rullar vi iväg från Sverige och tar vägen över Danmark, Rödby, Hamburg för att ta oss bort mot sen eftermiddag landa i Bremerhaven där vi har vårt första hotell. Givetvis skall vi hinna kasta ett öga på den gigantiska ubåtsbunker Valentine.

Den är väldigt stor, nästan en av de största. Ubåtsbunker Valentine i Bremen.

Den är väldigt stor, nästan en av de största. Ubåtsbunker Valentine i Bremen.

Vi fortsätter vår färd mot Wilhelmshafen för lite betong och örlogsfartyg.

Här finns både betong och marinmuseum.

Här finns både betong och marinmuseum.

Dagens slutmål är annars Arnhem som jag hoppas inte behöver presenteras närmare.

Den berömda bron.

Den berömda bron.

Efter en god natts sömn (förhoppningsvis) fortsätter vi genom Holland och stannar till på lite sevärdheter bl a i Overloon.

Ordentliga pjäser kunde dom bygga - tyskarna!

Ordentliga pjäser kunde dom bygga – tyskarna!

Annars är dagens mål Haag vid den Holländska kusten. Här skall vi bl a kika lite på Atlantvallen.

img_8109

Tysk batteri med pjäsvärn och eldledning

Vi fortsätter nu in i Belgien och tillbringar en natt i Ostende innan vi far vidare genom Belgien över Flanderns slagfält. Vårt slutmål är Bastogne där vi under två dagar skall försöka se och lära oss så mycket som möjligt om Ardenneroffensiven.

Bastognes historiska museum

Bastognes historiska museum

Så när vi har klarat detta under måndag till lördag är det bara dags att åka hem igen och börja planera för 2015. Enligt Via Michelin skall vi färdas MINST 2 478 km i rena transportsträckor och då är inte alla utflykter och omvägar inräknade.

Allt detta inklusive bilder är bara lite småretande men kanske en inspiration till att du också ger dig ut på sådana här resor. Bilderna är hämtade från nätet och jag hoppas ingen blir trampad på tårna av att jag ”lånat” dessa bilder från officiella siter. Så jag hoppas du får en trevlig vecka, jag vet att jag kommer att ha det!  😆 Väl hemma blir det till att skriva en ordentligt reseberättelse från Bunkerresan 2014. Kom dessutom på att dt faktiskt är 10-årsjubileum för våra bunkerresor  😛

Till dig som följer FORT & BUNKER på internet: Här kan du följa våra äventyr med hjälp av den dagliga bilden/bilderna och en kortfattade reserapport.

Bunkerhälsningar
Leif H