Vecka 47. Lite som dagen efter….

Kanske Årets Julklapp i våra kretsar?

Kanske Årets Julklapp i våra kretsar?

Det är nu lite mer än en månad sedan min senaste bok 100 ÅR AV FÖRSVAR I VÄST kom ut. Jag hoppas att alla som förhandsbeställt boken har fått den vid detta laget, om inte så är det något som blivit fel, och då skall du naturligtvis höra av dig omgående till info@bunker.nu Jag kan också avslöja att redan nu är det en del som kommer att få boken som julklapp, men det skall du ju egentligen inte veta om.
De berömmande orden har varit många och för det vill jag rikta ett varmt tack till alla er som tagit er tid att skriva mail, ringa eller skriva på Facebook! Varmt tack!

Det enda nackdelen, och det är kanske ingen nackdel, är att jag tycker det känns lite som ”dagen efter”. Jag får inte riktigt tummarna loss till att göra något. Stora delar av dagen förvisso åt till bokhantering och utskick, men ändå. Men lite nya spännande arbetsuppgifter har jag dock fått av kollegan, och vännen Johan Andrée och Beredskapsmuseet. Det gäller det kommande evenemanget i maj, nästa år. SVERIGES MILITÄRHISTORISKA HELG! Utan konkurrens Sveriges största militärhistoriska evenemang. Maj månad ligger inte så långt bort och det gäller ju att ”alla” får information om det kommande evenemanget. För detta ändamålet har det skapats en officiellt Facebooksida som du finner här

Mat - en viktig del av evenemanget!

Mat – en viktig del av evenemanget!

Tanken är att du skall kunna följa arbetet som ligger bakom ett sådant här evenemang och naturligtvis också ta del av presentationerna av de många deltagarna under de två dagarna. Jag skall inte avslöja för mycket, här och nu, men så mycket kan man lugnt säga att här kommer att finnas allt. Från Vikingahär till Insatsförband! Över 1 000 år av militärhistoria får du uppleva på flera sätt. Uppvisningar, lägermiljöer, presentationer och naturligtvis museets egna utställningar.

Flyer Redan nu är arbetet med marknadsföringsåtgärderna i full gång.  Det är trycksaker och affischer. Dessutom kommer det att  distribueras ett specialnummer av FORT & BUNKER under den  militärhistoriska helgen. Jag kan väl avslöja så mycket att detta  specialnummer ger dig både en värdefull gåva, och chans till en  upplevelse som få har chansen till!

Även om det senaste numret av FORT & BUNKER precis landat i din brevlåda är redan arbetet med nästa nummer i full gång och det blir ett späckat nummer. Det börjar nämligen en artikelserie om våra berganläggningar runt om i Sverige. Artiklarna spänner över de största anläggningarna som Muskö, ner till de allra minsta som en liten ammunitionstunnel i Blekinge. Tyvärr är ju flera av dessa fascinerande anläggningar plomberade sedan flera år tillbaka, men förtjänar ändå att uppmärksammas. Vi har grävt djupt i arkiven och även besökt Krigsarkivet för att få bra underlag.

Det allra innersta i en tidigare hemlig ledningscentral.

Det allra innersta i en tidigare hemlig ledningscentral.

Bilden ovan kommer från en av dessa platser som numera bara består av ett plomberat berg. Det finns tyvärr inte så många bilder från dessa anläggningar och bilden här ovan får betraktas som mycket unik även om den är tagen efter att visa delar rivits ut.

Det är ju Andra Advent idag och det kan väl platsa med ett julklappstips. En julklapp till kompisen som har ”allt”. Erbjudandet gäller tyvärr bara dig som är abonnent på tidningen FORT & BUNKER men det kan ju bli en lönsam affär att abonnera på den samtidigt (ett årsabonnemang på tidningen kostar 260:- och då får du fem nummer av tidningen). Som abonnent har du minst 15% på alla förlaget FORT & BUNKERs böcker. Erbjudandet du finner här ger dig hela 55% rabatt.

Militärhistorisk matnostalgi när den är som bäst

Militärhistorisk matnostalgi när den är som bäst

Du kan beställa ett exemplar av nostalgiboken SNUSKBURKEN för endast 200 kronor, inklusive porto (boken 128:- plus porto 72:-) Det är väl ett julerbjudande som heter duga! Max en bok kan du beställa och för att få det speciella julpriset skall din beställning vara oss tillhanda SENAST julaftonskväll (24/12) klockan 23! (Beställer du så sent hinner du dock inte få boken till julafton, men den är fortfarande lika bra och läsvärde efter julhelgerna!

JulgranskulorBeställer gör du enklast via FORT & BUNKERs hemsida, det vill säga där du är nu och läser detta veckobrev. Klicka på fliken ”Böcker” och välj ”din” bok, därefter väljer du ”Beställ” uppe till höger och fyller i alla uppgifterna på beställningsformen (kontrollera så att rätt bok är markerad). I rutan ”kampanjkod” skriver du julerbjudande och sedan är det bara att skicka iväg beställningen! Räkna med att det tar cirka 3 – 4 dagar innan du har din beställning. Tänk också på att ju närmre julhelgen vi kommer desto längre tid kan leveransen ta. Senast den 20 december måste vi ha din beställning för att du skall hinna få den till julafton.

Så nu lockar adventskaffet och en liten pepparkaka och jag hoppas stormen inte ställer till det för mycket i dina trakter. För egen del hoppas jag också att det där vita som ibland kommer från sidan, åtminstone här i Skåne, fortsätter att lysa med sin frånvaro!
FORTSATT TREVLIG SÖNDAG och kommande vecka!
Leif H