malware scanner Vecka 22 2016. Allting blir inte som man tänkt sig….. – Fort & Bunker

Vecka 22 2016. Allting blir inte som man tänkt sig…..

 

MilHelg 2016_203

Bilden ovan får symbolisera årets händelse. 1000 år av militärhistoria ”drabbade” samman på Beredskapsmuseet i Djuramossa, under helgen 21-22/5. Det var det stora evenemanget SVERIGES MILITÄRHISTORISKA HELG som då avlöpte. Mer om detta längre fram.Men först lite andra och inte fullt så roliga nyheter, eller information. Du kanske undrat över oregelbundenheten i mitt skrivande av bl a veckobreven. Detta beror på att jag haft en leukemi, som i höstas började bli allvarlig och nu nått upp till behandlingsnivå. Hela detta året har mest bestått av provtagningar och läkarbesök, samt en tillvaro som inte varit alltför rolig. Någon av de närmaste veckorna skall en cellgiftsbehandling börja och jag kan tyvärr inte berätta hur det skall gå. Buden är många om hur man reagerar på denna typ av behandling, och jag får väl vänta och se. För att få lite sällskap på resan genom sjukdomen har har jag startat en blogg med namnet jagfickleukemi Jag hoppas du vill ”följa” med på det kanske inte alltid så ”roliga äventyret”, men det hjälper mig att skingra tankarna när jag kan dela med mig av mina upplevelser.

Men nu tillbaks till något roligare. SVERIGES MILITÄRHISTORISKA HELG. För första gången på många, många år skulle jag nu ha ett eget tält och presentera mina böcker och förlaget FORT & BUNKER. Man kan väl bara säga att jag upplevde det hela som en stor succe! På grund av ett gammal beräkningsfel har jag haft för många exemplar av boken SPÅR AV ETT FÖRSVAR i lager under några år. Dessa ”överexemplar” skänkte jag nu bort under dessa två dagar. Något som verkar ha uppskattats av de mer än 4 000 besökarna.

FORT & BUNKERs förlagstält under uppbyggnaden.

FORT & BUNKERs förlagstält under uppbyggnaden.

I förlagstältet kunde man bläddra i böcker och tidningar, och naturligtvis köpa böcker till förmånliga priser. Det var en strid ström av besökare under det två dagar långa evenemanget. Många av tidningen FORT & BUNKERs abonnenter passade på att komma förbi för att hälsa, något som var extra glädjande. Helt klart är att jag kommer att upprepa denna succe nästa år. Dock utan några gratisböcker. Men KANON-priser kan utlovas.

En skön hörna i förlagstältet hos FORT & BUNKER.

En skön hörna i förlagstältet hos FORT & BUNKER.

Tyvärr tar sådana här evenemang slut alldeles för fort. Man önskar nästan de skulle hålla en hel vecka 🙂 Men, lagom är bäst, som de förståndiga säger.
Just nu händer det annars inte speciellt mycket här hos FORT & BUNKER. Den mesta tiden går åt till olika provtagningar och läkarbesök. Jag hoppas dock kunna få chansen att ta mig runt lite i sommar och ”njuta” av vår militärhistoria.

En imponerande syn!

En imponerande syn!

Närmast står nu ett besök, med bokförsäljning på Oscar II fort i Göteborg. Det är på självaste Nationaldagen, den 6/6, och det är ett mycket speciellt evenemang. Fortet kommer att skjuta salut med BÅDE 15 cm tornpjäser, de som finns på fortets hjässa, och med det s k Götiska batteriet med fyra 57 mm pjäser. Jag kan nog utlova en mycket speciell upplevelse. Gå in på Oscar II forts hemsida

Och därmed har jag skrivet färdigt ett veckobrev (hurra). Som du förstår kan jag inte utlova regelbundet skrivande, men du kan som sagt följa vad som händer i min blogg jagfickleukemi.se

Fortsätt nu att njuta av veckan och det förhoppningsvis fina vädret, så läses vi framöver. Kanske ses vi i Göteborg på Nationaldagen. Kom gärna fram och säg hej, det är alltid uppskattat!
Bunkerhälsningar

Leif H