Vecka 31 2016 Lugnt och stilla

Kvällsposten_004

Det är lugnt och stilla här hemma (alltså hos undertecknad). I resten av landet och världen är det väl si och så med den saken. Det är tvära kast i nyhetsförmedlingen. Ena dagen är det Zlatan som tar plats, nästa dag terrordåd någonstans för att sedan ersättas av politiskt käbbel och annat ”spännande”.

Jag höjde därför på ögonbrynen när plötsligt Kvällsposten slog upp Beredskapsmuseets bunkervisningar på ett helt uppslag! Nyhetstorka? Eller riktigt intresse? Vem vet, men det är roligt efter alla dessa år att vår militärhistoria uppskattas och verkligen lockar besökare. Varför just nu kan man säkert diskutera, men roligt är det!
Och det verkar som intresset för vår militärhistoria gäller över hela landet. Åtminstone vet jag att Oscar II fort i Göteborg är ganska nöjda med sin säsong, hitintills. Själv hade jag nöjet att tillbringa vår Nationaldag där och kunde konstatera att det fanns mycket folk i Göteborg, och många av dem hade sökt sig ut till fortet.

Själv fick jag, ofrivilligt, en sommar som jag inte riktigt hade tänkt mig. Behandlingarna för min sjukdom låser mig. Med ett nedsatt immunförsvar får jag heller inte vistas bland folk, vilket gör att alla resor och besök jag tänk mig har fått läggas på is. Mer om mina ”äventyr” här kan du läsa på min blogg.

Istället har jag, efter lite brist på inspiration och energi, nu börjat på det nya numret av FORT & BUNKER. Inte bara börjat, den är faktiskt nästan klar för tryckeriet. Med som vanligt ett spännande innehåll. Vad sägs om ett besök i landets enda fullständigt bevarade luftförsvarsgruppcentral, Lgc Sländan i Åstorp. Eller en tur in i ett kulsprutevärn av modellen Ksp III där du får lära dig vad och var all utrustning i värnet skulle placeras. Naturligtvis finns det också ett reportage om besöket i London i början av sommaren.
Framsidan 3-16 600 px

Så om en 3-4 veckor kan du se fram mot det nya numret i din brevlåda. Detta förstås om du är abonnent 😉

Tills dess önskar jag fortsatt bra sommardagar!
Bunkerhälsningar
Leif H