Vecka 4 2016. Och så försvann den månaden…

Vinterdag 2016 1_019

Januari – vintermånad, och till och med nere i Skåne fick vi uppleva hur det kan vara när snön ligger på sin plats. Skåne är ju annars känt som landskapet där snön inte trivs och visar detta genom att flytta sig i sidled. Ett vanligt uttryck i Skåne och på Öland är att det fyker, vilket betyder att det är snöyra. Man kan också säga att något fyker igen vilket betyder att något fylls av yrande snö. Men först kom snön vacker och stilla och bäddade in landskapet i ett vackert vitt täcke. Det blev dessutom mellan 10-15 grader kallt och de skånska skidbackarna fylldes av både barn och vuxna. Som du såg i förra veckobrevet passade jag på att ta några vinterbilder av ett gammalt pjäsvärn.

Men, och i mitt fall som tur är(!), försvann snön igen och ordningen är återställd. Regn, blåst och dis, det är den ”normala” skånska vintern. Men jag frågar mig vart månaden tog vägen. Efter boksläppet av 100 ÅR AV FÖRSVAR I VÄST har jag ju egentligen varit ”arbetslös” 😉 Eller, det har jag ju inte för det skulle, och skall, skickas ut en mängd böcker och det är en hel del arbete kring administrativa göromål runt årsskiftet t ex inventering och liknande. Sedan finns det ju alltid tidningen FORT & BUNKER som snart skall komma ut med första numret för året. Ett nummer med mycken nostalgi, militärhistoria och en liten blick åt samlarna inom vårt område, alltså militärhistoria.