Vecka 36, 2017. Dan före dan….

Batteri Todt. Idag välbesökt museum.

Batteri Todt. Idag välbesökt museum.

Söndag förmiddag. Imorgon väntar 2017 års bunkerresa, eller militärhistoriska resa, som det egentligen är. Tyvärr är manspillan stor! Två av kollegorna har förhinder och kan inte följa med. Men vi två, Ola M och jag själv lovar att hålla fanan högt och göra vårt bästa.
Årets resa ägnar sig åt två områden; Första världskrigets slagfält i gränsområdet mellan Belgien och Frankrike, främst då orterna Ypres, Arras, Cambrai och Lens. Senare i veckan drar vi oss ut mot Engelska kanalen och Cap Griz Nes med syfte att beskåda de ”stora” kanonerna.

Turen går via Bryssel, dit vi flyger under måndagen. Därefter med hyrbil till första övernattningen i Ypres. Här finns det berömda monumentet; Menim Gate, där en gripande ceremoni äger rum varje kväll klockan 8 – Last Post! Denna ceromoni har ägt rum sedan 1928, endast med avbrott för krigsåren. Vid vårt besök är det den  30 795 gången ceremonin genomföres!

Menim Gate i Ypres.

Menim Gate i Ypres.

Så imorgon börjar alltså ett av årets spännande reseögonblick. Och du kommer att få läsa mer om detta, både i tidningen FORT & BUNKER, men också på vår Facebook-grupp FORT & BUNKER,s vänner och naturligtvis också i kommande veckobrev.
Så nu fortsätter packandet och allt som hör reseförberedelserna till. Vi läses igen om någon vecka.
Bunkerhälsningar
Leif H