Vecka 12, 2018 – Onsdag 3 dagar kvar!

Nu har äntligen boken och utskicken börjat. Med andra ord så har vi smygstartat med premiären. Men det stora ögonblicket är nu på söndag på Militariamässan i Stockholm där förhoppningsvis kön skall ringla lång, som den brukar göra. Jag hoppas du tänkt dig att besöka oss på mässan och förhoppningsvis köpa den nya boken, och kanske utnyttja några av de förmånliga erbjudandena!

En liten förhandstitt på ett ”tungt” innehåll i boken.

Själv tar jag mig upp till Stockholm redan på fredagen med en bil nedlastad med bokkartonger. Drömmen är naturligtvis att inte ha några med tillbaka, men också att inte sälja slut så att någon blir utan den nya boken.

Lördagen i huvudstaden tillbringar jag på Krigsarkivet med lite gamla arkivmappar. Kanske är det ett underlag som skall ge lite ”kött på benen” i det nya kommande projektet. För naturligtvis finns det ett nytt spännande projekt. Mer om detta får du läsa om senare i vår.

En 30,5 cm haubits i Norge. Det var pjäser av denna typ som fanns i Blekinge fram tills mitten på 1950-talet.

Men vi tar avslutar med det riktiga glädjebeskedet att tre militärhistoriska platser förklarats statliga byggnadsminne (SBM). Nu betyder tyvärr inte detta att massor av pengar kommer att flöda över platserna. Men det har ju så klart betydelse för den framtida verksamheten. Platserna är Oscar II fort i Göteborg, 12/70 batteriets pjäsplats på Landsort och Tingstäde fästning på Gotland.

Tingstäde fästning på Gotland. Mycket omsorgsfullt renoverad fästningsanläggning i närheten till Gotlands militärmuseum.

Den enda bevarade pjäsplatsen i ett 12/70 batteri. Det modernaste vi hade när det begav sig.

Oscar II fort i Göteborg.En plats där tiden stått stilla, men ändå med en levande historia.

Nu blir det inte för denna gången. I nästa vecka skall du få en fyllig rapport från Militariamässan. Tills dess önskar fortsatt trevlig vecka! OCH! Glöm inte att det är dags att ställa om klockorna till sommartid inför söndagen. Även om snön ligger djup ÄR det sommartid

Bunkerhälsningar
Leif H

Du vet väl att du kan beställa den nya boken på www.bunker.nu Klicka på knappen ”Bokhandel” och den boken du vill beställa. Följ sedan anvisningarna. Inom ett par dagar har du boken i brevlådan!