malware scanner Vecka 13, 2018. Våren lyser med sin frånvaro… – Fort & Bunker

Vecka 13, 2018. Våren lyser med sin frånvaro…

Skånsk vinter 2018. Min utsikt mot söder.

Vi går väl alla lite till mans och väntar på den efterlängtade våren. Bland snödrev och drivor sticker de stackars vårblommornas första gröna stänglar upp. Mitt i snöyran i morse (torsdag) sjöng en stackars koltrast med smäktande klanger. Nej det tar nog ett tag innan det blir den härliga våren. Så trots att sommartiden startade i veckan så har verkligen inte våren-sommaren startat.
Militariamässan i Stockholm/Solna blev en riktig succé. Hur många som besökte mässan har jag tyvärr ingen aning om. Men uppskattningsvis var det nog en 3-4000 besökare. Många tog också chansen och stannade till vid FORT & BUNKERs bokbord där den nya boken HEMLIGA UTFLYKTER fick sin premiär!

Den stora hallen var välfylld med bord och utställare och naturligtvis intresserade besökare.

Kön ringlade sig långt uppe på balkongdäcket där besökare började köa redan klockan 10. Det gällde att komma tidigt om man skulle ha chansen att göra några fynd. FORT & BUNKERs bordbord låg perfekt till, precis där alla strömmade in i lokalen. Besökarna blev hos oss blev många och bokköpen också. Den nya guideboken fick en ”flygande” start och Ja Erik fick verkligen prata för boken. Naturligtvis ville de flesta också ha en signatur i den nyinköpta boken.

Här gäller det att sälja. Jan Erik i övertalningstagen!

Det blev faktiskt inte så mycket tid över, för oss, att ”besöka” mässan. Men det lilla jag hann att se verkade både spännande och intressant. Det är väl ingen överdrift att påstå att här fanns ”allt”. Tomhylsor, revolvrar, hillebarder, snuskburkar, hjälmar, uniformer, första förband, bajonetter, blankvapen och allt därtill.

Ibland kan det vara svårt att välja…

Nu blir det till att vänta tills sen höst innan nästa Militariamässa kommer igen. Men jag hann med lite annat också under mitt korta besök i huvudstaden. Krigsarkivet fick givetvis ett besök på lördagen. Jag hade beställt ett par pärmar med ett innehåll som jag var lite nyfiken på. Som vanligt när man besöker Krigsarkivet träffar man kollegor och bekanta. Denna gång var Oscar G som satt och ”grävde” i pärmar från andra världskriget. Efter besöket tog jag mig ut till Sjöhistoriska museet (mest för det var omöjligt att finna en parkeringsplats vid Armémuseet). Parkeringsplatserna här var också välfyllda med så småningom blev en plats ledig.

Ett blivande arméfort.

Mest imponerande tycker jag nog den stora utställningen med modeller av svenska örlogsfartyg. Här finns både nya och äldre, och av alla de sorter. Speciellt roligt är det beskåda de fartyg var pjäser hamnade som armébatterier i Kalixlinjen.

Så nu fortsätter jag väntan på våren och skall njuta av den stundande påskhelgen. Påskharen gör tappra försök att ta sig in på tomten, eventuellt för att njuta av de stackars förfrusna tulpanskotten! Men tjii fick han! 🙂

Med Glada Påskhälsningar
Leif H

PS Glöm nu inte att beställa HEMLIGA UTFLYKTER. Snart är det bunkerväder och dags att ge sig ut på spännande utfärder, runt om i landet.