Vecka 48, 2019 Snart vänder det, men…..


Mindre än 20 timmars sol fick vi härnere i ”södern” under november månad, inte konstigt man fick en chock, igår lördag, när solen plötsligt strålade från en klarblå himmel. En perfekt dag för bunkerutflykter, eller om man inte är intresserad av betong – utflykter. Lider man av brist på fantasier kan man få hjälp av böckerna i sviten Militär Utflykt!
MILITÄR UTFLYKT!, FORTSÄTTNING! och HEMLIGA UTFLYKTER! Tre böcker som ger dig över 2 000 utflyktsmål! Just nu kan du beställa alla tre för det otroliga priset 400 kronor! Men, och det finns ett men! Det finns bara 23 kompletta uppsättningar, sedan tar den första MILITÄR UTFLYKT! slut. När det sker kan du beställa de två andra FORTSÄTTNINGEN! och HEMLIGA UTFLYKTER! för fantastiska 300 kronor (i båda fallen tillkommer porto med 95 kronor). Naturligtvis kan du köpa de tre böckerna var för sig. Mer om de olika böckerna kan du läsa i bokhandeln på vår hemsida FORT & BUNKER.
Med böckerna i sviten har du tillgång till ”nästan allt” av sevärdheter inom det militärhistoriska området; militärmuseer, monument, kustartilleribatterier (lämningar), kasernområden, flygflottiljer, fästningar och allt annat du kan komma på i den vägen. Allt beskrivet med korta texter, adresser, position och vägbeskrivning. Med böckerna i din hand kan du inte längre klaga på hur du skall hitta dina ”objekt” och skapa utflyktsmål!

Så fördelen med vårt intresse är att mycket av det finns att beskåda även vintertid. För mycket snö kan dock ställa till med ”lite” problem. Sedan är naturligtvis de flesta militärhistoriska museerna stängda under vintersäsongen. Men många har en liten utomhusdel som kanske är tillgänglig.

Ett snöklätt, och stängt för säsongen, Beredskapsmuseum (foto: Johan Andrée)

Tycker du vädret är lite för besvärligt, fungerar böckerna lika bra inomhus. Sätt dig till rätta i bästa fåtöljen, lite kaffe och god lite kaka så är du klar för att resa ut i den militärhistoriska världen. Böckerna innehåller, förutom de många besöksmålen, också en mängd små artiklar i ämnet. Det kan vara; skjutfält, kustartilleriet, örlogsfartyg och mycket annat som ger dig chansen att fördjupa lite i ämnet.

Du har väl inte missa att du kan ”få en bok” för bara 99 kronor? Boken Spår av ett försvar, blir den för bara 99 kronor när du gör en annan beställning på minst 100 kronor från FORT & BUNKER (rabatten avräknas vid leveransen).

ETT LÖNSAMT TIPS OCH EN PERFEKT JULKLAPP!
Beställ ett abonnemang på tidningen FORT & BUNKER för 330 kronor (fyra utgåvor) och boken för 99 kronor, och du har den perfekta julklappen, till dig själv, eller någon som delar ditt intresse! Med lite planering och framförhållning hinner du få det till jul!

Vi måste dock ha dina beställningar senast den 15 december om det skall hinna fram till julhelgen!

Det finns ytterligare ett bra julklappstips, speciellt om du gillar den västra delen av Sverige. Två kanonböcker till ett enormt bra pris. Behåll båda eller ge bort i julklapp, det kan ju bli två julklappar dessa båda böcker. Böckerna ger dig också mängder av tips på intressanta platser att besöka. Så ett besök i vår ”bokhandel” kan bli väldigt lönsamt och givande!

Nu fortsätter vi att fira helgen, som dessutom är den 1 Advent, med allt vad det innebär. Själv håller jag mig inomhus, av olika icke självvalda skäl, men önskar en fortsätt trevlig söndag och en bra kommande vecka!

Bunkerhälsningar
Leif H