19 juni 2020 – Det är midsommar!

Kanske midsommarafton 1939 (foto: Krigsarkivet)

Vill man vara negativ så kan man säga att nu är vi nästan halvvägs mot vintern 🙁 Men det skall man inte göra utan istället tänka positivt, nu kommer den bästa av tider – SOMMAREN! Idag firar vi midsommarafton, en dag som väl är nästan i klass med vår Nationaldag!
Snart väntar sill, nypotatis, gräslök och gräddfil som avslutas med jordgubbar, förhoppningsvis utomhus.

Annars är det mesta sig likt med ett litet undantag – Sverige börjar komma igång igen. Många besöksmål öppnar upp nu under midsommar och jag håller tummarna för att det inte kommer ett tråkigt bakslag. Jag får intrycket av att många börja ta det här Covid-19 lite väl lätt. Jag tror vi skall ha stor respekt för denna epidemi, och framför allt på att göra livet lite lättare för de som sliter hårt inom sjukvården! Jag hoppas innerligt att de också hinner och orkar fira lite midsommar.
Annars fortsätter arbetet oförminskat med den kommande boken! Bara för en månad sedan verkade utgivningen ligga långt fram i tiden. Men nu! Jag har plötsligt upptäckt att det idag är 6 månader kvar till den tid då boken skall ligga klar för tryckeriet!!!
Men det jobbas intensivt på alla håll. Just nu på en omfattande kontroll av Skånelinjens alla värn – ja bilderna från Skånelinjens alla värn, det hade varit lite svårt att ge sig ut för att kolla värnen nu, dessutom vi den allra sämsta årstiden.

Här ser du ett av uppslagen i boken som visar några värnen vid den skånska sydkusten. Av olika skäl skäl finns tyvärr inte alla värn redovisade, en del var redan raserade när jag började mina bunkervandringar 1998. Andra gick helt enkelt att finna, trots ivrigt letande. Men de flesta finns med och kanske hinner några till dyka upp.
Delvis klara är kapitlen om Värnens vapen, Värntyper och hur Skånelinjen byggdes. Arbetet just nu är Soldaterna och de förband som tjänstgjorde i linjen. Så sakta men säkert börjar det likna en riktigt spännande och framför allt välfylld bok och en ”världsberömd” försvarslinje 🙂

Vill du vara riktigt säker på att garanterat få ett eget exemplar av denna unika bok om den sydsvenska försvarslinjen från andra världskriget, skall du redan nu göra en förhandsbeställning. Inte bara är du garanterad ett exemplar av boken, du får dessutom en bra rabatt på ditt köp. Boken kommer att kosta 445 kronor när den kommer ut i januari/februari 2021. Beställer du nu, och betalar, får du den för 295 kronor!!! (porto tillkommer)  150 kronor i förtjänst! Du får dessutom den nyskrivna utflyktsboken som ger dig tips om var du finner de mest spektakulära platserna i linjen, den är värd nästan 100 kronor så din förtjänst blir 250 kronor! Inte illa väl?

Du beställer enklast boken via förlagets hemsida www.bunker.nu eller klicka här

Men nu är det dags att börja ägna sig åt dagens väsentligheter och arbetet med boken får vänta tills imorgon.

Jag ber att få önska er alla en RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR!

med BUNKERHÄLSNINGAR
Leif H
PS! Var rädda om er och glöm inte tvätta händerna