Vecka 51, söndag 20 december…. Snart, snart….

Värn 209 a i Abbekås och 214 a som jag skrev i veckobrevet för två veckor sedan.

Jaha, fyra dagar kvar till en julafton  och julhelg som kommer att mycket annorlunda för de flesta. Själv sitter vi skyddade på vår gård och försöker undvika kontakter med andra. Maten levereras från den lokala ICA-handlaren, så det går ingen nöd på oss. Statsministern var allvarlig i förgår när restriktionerna skärptes, om det sedan hjälper återstår att se. Men jag har redan sett att fler och fler börjar bära munskydd när de är ute, så även jag.

Men nu tillbaks till ”vår” värld av betong och armeringsjärn. En uppmärksam läsare av FORT & BUNKERs veckobrev upptäckte att bilden av värnet i Abbekås, som publicerades för några veckor sedan var fel. Det skall var värn 209 a, och inte 214 a som jag felaktigt skrivit. Så nu är det tillrättat. Rätt skall vara rätt!
Den kommande boken TAGGTRÅDKUST ligger nu hos tryckeriet och genomgår en sista teknisk kontroll. Tryckning sker under början på februari, och om allt stämmer kommer boken att börja levereras ut till sina köpare under sista veckan i februari.

Tillsammans med boken får alla som beställt ett nyproducerat utflyktshäfte SKÅNELINJENS PÄRLOR! Häftet är i formatet 21 x 14 cm, alltså ett behändigt A5-format. Sidantalet är 24 sidor. Priset på häftet är 95 kronor plus brevporto ( 30 kronor) Häftet utkommer samtidigt med boken och kan naturligtvis också beställas separat från www.bunker.nu
”Pärlorna” består i stor utsträckning av mina egna favoriter och är uppdelade efter lite olika kriterier som; Skjutfält, Klippor och hav, Utsikten och På äventyr för att nämna några. Baktanken med häftets tips har varit att bjuda på mer än bara betongvärn, och kanske något som resten av familjen också kan uppskatta.

Jag hoppas att alla ni som beställt böcker, kanske till julklappar, har fått dessa i brevlådan. Nu hinner inget fram innan julafton, men som abonnent kan du fortfarande beställa ”julböckerna” till det speciella julklappspriset fram till den 31 december 2020.

Men återstår bara att önska en riktigt GOD JUL med en vinterbild från ett riktigt bistert år.

JULIGA BUNKERHÄLSNINGAR
Leif H