Slutsåld!

HEMLIGA UTFLYKTER

298kr

Bläddra i boken

Boken format är 170 x 243 mm. Antal sidor 296. Boken är limbunden med mjuka, laminerade pärmomslag. Boken innehåller nästan 1000 militärhistoriska besöksmål i Sverige samt ett antal korta artiklar med bakgrundsmaterial. De besöksmål som inte har gatuadress, har GPS-position, de flesta har dessutom en utförlig vägbeskrivning.

 

Slut i lager

Artikelnr: 2018-01 Kategori:

Beskrivning

Naturligtvis kan man inte skriva en bok om ”hemliga utflykter”. Dels för att det vore direkt olagligt och dels för att säkerhetspolisen snabbt skulle ringa på dörren. Nej, meningen med titeln på boken ”Hemliga utflykter” är istället att lyfta fram sådant som varit hemligt eller undanskymt. Det kan också röra sig om otillgängliga, intressanta sevärdheter. Men det rör sig också om sådant som ligger rakt framför ögonen på oss, och som vi kanske inte skänker en tanke.
Vi har valt att koncentrera oss på ”lämningarna”, om man nu får uttrycka sig på det viset. Så frågeställningarna var ganska enkla; Vad var det för något? Vad finns kvar? Hur hittar jag dit? – Svårare var det inte – på tankestadiet! Nu gäller det ju att finna alla dessa platser.

Detta är inte bara en guide- och utflyktsbok, utan också en bild över vad som, just nu, finns att upptäcka i det militärhistoriska landskapet.Så, här har du du nästan 1000 militärhistoriska sevärdheter att botanisera bland. Förhoppningsvis skall dessa locka ut dig. Dessutom finns ett antal intressanta artiklar om bakgrunden till en del av sevärdheterna, bland annat våra flygbaser och Kalixlinjen.
Naturligtvis är det inga problem att leta sig fram till regementsområden, kaserner, byggnader, flygfält och liknande. Platser som normalt lever vidare, ofta för andra verksamheter som bostäder och industrier. Men allt det andra, det där som var lite spännande. Det där som varit hemligt, och eller, otillgängligt.
Vi hoppas den nya boken skall hjälpa dig att finna fram till platserna ”där det hände” eller kanske man skall uttrycka det som ”där det kunde hänt”. Platser som varit en viktig i del i vår historia. Det är där boken HEMLIGA UTFLYKTER kommer in i bilden!