Vecka 16 2019. Nu är den färdig….

Så kom då äntligen dagen – boken, eller rättare sagt materialet till boken Oscar II fort är färdigt. Och inte bara färdigt det är också redan skickat till tryckeriet. Nästan 1½ års arbete varav de sista fem månaderna väldigt intensiva. De sista veckorna låg merparten av arbetet på min vän Mia, som ju är den som handgripligen monterat samman boken till tryckfärdiga underlag. Ett arbete som jag är mycket glad att jag slapp! 🙂

Ser kanske inte ut så mycket för världen , bokens sidor utskrivna i s/v.

Boken och den speciella fortstämpeln som bara finns under Nationaldagen.

Nu återstår bara den LÅNGA väntan på leveransen av böckerna. Boken Oscar II fort skall lanseras på fortet, naturligtvis, på självaste Nationaldagen den 6 juni. Vad kan väl vara en lämpligare plats. Boken kommer givetvis att finnas till försäljning i FORT & BUNKER boktält på platsen. Under Nationaldagen kan du köpa boken på plats till ett speciellt premiärpris och dessutom få den både signerad och stämplad med den unika fortstämpeln.

Under Nationaldagen kan du också få uppleva fortets kanoner på ett ljudligt sätt!

Så tills vidare får jag hålla till goda med några färgutskrifter av bokens mycket spännande 208 sidor. Inte riktigt som att bläddra i den färdiga boken, men det får duga så länge.

Några färgutskrifter från boken Oscar II fort.

Så nu kan jag lägga denna bok bakom mig och kasta mig över andra saker, som till exempel det kommande numret av FORT & BUNKER. En utgåva i ett helt nytt utförande och med färg rakt igenom hela tidningen, dessutom kommer tidningen att tryckas hos ett helt nytt tryckeri och distribueras som posttidningen (utan kuvert och med ditt namn och adress på baksidan). Jag började faktiskt redan i går med att lägga upp sidorna och ”lägga” ut innehållet. Det verkar bli ett spännande nummer och ett välmatat innehåll.

Den nya tidningen som arbetsunderlag.

Innehållet i det kommande numret är inte riktigt klart ännu men du kommer att finna ett reportage från Langeland, ett av Danmarks två ”moderna” KA-batterier. Dessutom en översikt över den vanligaste svenska KA-pjäsen 57 mm kanonen av modellåren från 1800-talet. Men du finner också tips om vad du kan titta på i sommar-Sverige när det gäller militärhistoriska sevärdheter, och naturligtvis mycket annat.

Som vanligt, höll jag på att säga, så kom våren blixtsnabbt, åtminstone här nere i söder. Plötsligt kände jag en lust att bege mig ut på ”äventyr” i det militärhistoriska landskapet. Ett bra sällskap då är guideboken HEMLIGA UTFLYKTER som kom ut förra året. Sprängfylld i ordets bemärkelse med militärhistoriska sevärdheter, från söder till norr. För kalenderbitaren kan jag berätta att de sägs att det finns mer 1 000 sevärdheter i boken, så det tar ett tag att besöka dem alla! Det finns adresser, hemsidor, vägbeskrivningar och GPS-positioner, så det lär vara svårt att inte hitta smultronställena. Det är boken som naturligtvis skall finnas i bilens handskfack, lätt tillgänglig. Du kanske får en stund över på resan någonstans. Då är det bara att ta fram boken och kontrollera om det finns något besöksmål i närheten. Boken är landskapsindelad så det är lätt att finna platserna, oavsett var du befinner dig.

Just nu finner du ett riktigt bra erbjudande på vår hemsida! Köper du boken HEMLIGA UTFLYKTER får du dessutom boken FORTSÄTTNINGEN på köpet. Den ger dig de militärhistoriska sevärdheterna i Danmark, Finland och Norge, samt lite kompletterande besöksmål i Sverige. Så oavsett vilken bok du vill beställa är ett besök hos www.bunker.nu värt besväret. Här finns både tidningskiosk och bokhandel, samt ett antal intressanta artiklar bunkrar.

Så nu fortsätter dagen och veckan med lite blandade sysslor. Skrivande, en kort resa till grannlandet, lite trädgårdsarbete och naturligtvis påskfirandet. Så med dessa rader önskar jag en fortsatt fin vecka och en riktigt GLAD PÅSK!

Bunkerhälsningar
Leif H

Påskägg. Design: Mia H Hjortronsteen. Miasideochatelje