Vecka 19, solen skiner, fåglarna sjunger och det börjar likna vår….

Nu är det inte långt kvar till premiären för ”Nya” FORT & BUNKER! Om allt stämmer skall tidningen tryckas på måndag 13/5 och lämnas till post ganska omgående. Vägen dit blev  ganska besvärlig. Inte med tidningen utan med allt runt om. Adressregister och allt annat som kan strula till det i sista minuten. . Tänk dig du har namn, adress och postadress på små registerkort. Så klipper du ut namnet, därefter adressen och till sist postadressen. Lägg allt i en balja och blanda ordentligt. Nu gäller det hitta adress och postadress till Hans Hansson på Storgatan i Halmstad(!) Så där såg det ut för två veckor sedan. Tänk dig att allt ligger i tre kolumner, namn, adress och postadress. Av någon obegriplig anledning försköt systemet kolumnernas inbördes placering – och krisen var ett faktum!

Jag behöver väl inte berätta vad jag tyckte, sa och hade som förslag till min dator och system 🙁 Men det gäller ju att ”gilla läget” i alla lägen, så även nu. Efter många sena kvällar och tidiga mornar fick jag hjälpligt ihop en adressfil till tryckeriet (tidningen adresseras direkt vid tryckningen) så att det inte blev någon försening! Men det återstod ett mödosamt arbete (och tråkigt) arbete med att kontrollera varenda adress/kundpost i registret. Något som nu nästan är klart. Men säkert är det fortfarande kvar några småfel, här och där. Detta kommer med all sannolikhet att märkas vid utskicket och när fakturorna skall skickas ut.

Som du förhoppningsvis läst kommer fakturorna i fortsättningen med epost (mail) till dig. Så låt oss se vad som händer under slutet på veckan och början på nästa då tidningen skall nå sina abonnenter.

Den stora dagen närmar sig! Den 6 juni på Sveriges Nationaldag släpps den nya boken FORTET, en bok om Oscar II fort. Premiären sker naturligtvis på Oscar II fort i Göteborg. Mer om evenemanget kan du läsa HÄR!
Här kan du naturligtvis köpa den nya boken till förmånligt Nationaldagspris. Du får dessutom den speciella Nationaldagsstämpeln i din bok! Du skall dessutom hålla ögonen öppna när du köper din bok för i vissa böcker ligger rabattkuponger som ger dig extra stor rabatt på boken 100 år av försvar i väst. Boken som berättar om försvaret på Sveriges ”framsida”.

Efter detta skall det bli skönt med lite ”semester” med bland annat trädgårdsarbete och snickeri. Eftersom jag bor på en gammal gård är det ju så att man aldrig saknar sysselsättning. Men det är klart lite militärt blir det ju i sommar. Jag hoppas hinna med lite museibesök. Kanske mitt idiotprojekt ”Alla skånska militärmuseer på en söndag”. Vi får se om det är genomförbart. Sedan är ju militärhistorisk helg i Köpenhamn 15-16/6 som jag skall besöka. Här hittar du mer information! 2000 år av militärhistoria på en sträcka av cirka 1800 meter. Och det bästa är att sker med dansk gemyt och med små pausplatser här och där, där du kan köpa grillad korv, öl och läsk. Vad mer kan begära?

Besöks- och turistsäsongen har nu börjat lite så smått på våra besöksmål. Varför inte planera en helg och ge dig ut till något intressant ställe. Beroende på var du bor i landet finns det alltid mer eller mindre att titta på. Har du svårt att bestämma dig finns ju alltid utflyktsböckerna från FORT & BUNKER. Varför inte passa på att beställa den senaste (2018) HEMLIGA UTFLYKTER, då får du dessutom FORTSÄTTNINGEN, som ger dig utflyktsmål i Danmark, Norge och Finland. Ett riktigt klipp! Gå i vår bokhandel här och beställ!

Nu skall jag gå ut i det vackra vårvädret och njuta av solen. Jag hoppas du gör detsamma! Ha en skön söndag och kommande vecka!

Bunkerhälsningar
Leif H