Fredag 19 november 2021 Nu kommer Jultomten!

 

Julnumret av tidningen FORT & BUNKER lämnades till postdistribution igår. En utgåva fylld med lönsamma julerbjudande! Både till dig som abonnerar, och till dig som ännu inte blivit abonnent. Det är speciellt fyra böcker ur förlagets utgivning som fått ett julpris, och ett extra förmånligt julpris för dig som är abonnent. Har du tur dyker det upp redan idag, eller på måndag!

Här har dom, alla fyra. Är du inte abonnent på tidningen kostar dessa 298 kronor/styck plus porto. Men det riktiga fyndet gör du som är abonnent, du betalar ENDAST 89 KRONOR PER BOK!!! Porto tillkommer. Beställer du alla fyra böckerna blir din förtjänst 764 kronor. Ingen dålig förtjänst. Har du redan alla böckerna? Beställ till dina vänner och bekanta som kanske uppskattar spännande och innehållsrika militärhistoriska böcker. Du kan bara beställa en bok av varje till dessa förmånliga priser, och du betalar bara ett porto även om du beställer flera böcker. Erbjudandet gäller från och med söndagen 21 november och till den 30 december.

Tänk dock på om du skall ha böcker till julklappar att du beställer i god så vi hinner skicka dem till dig. Vill du vara säker på att få dina böcker till julhelgen måste vi ha din beställning senast den 13 december!

Men det finns fler fynd att göra i det julnumret av FORT & BUNKER. Vad sägs om våra två utflyktsböcker FORTSÄTTNINGEN och HEMLIGA UTFLYKTER till en otroligt bra pris.

Båda utflyktsböckerna ger dig mängder av tips om platser med militärhistoriskt förflutet. Här finns utförliga vägbeskrivningar, och räcker inte det finns även GPS-positioner. Boken FORTSÄTTNINGEN ger dig en härlig blandning av sevärdheter i Sverige, Danmark, Norge och Finland. HEMLIGA UTFLYKTER koncentrerar sig uteslutande på svenska sevärdheter och ger dig nästan 1000 resmål av intresse. Museer, utställningar, regementen, flottiljer, övningsområden, kustartilleribatterier och allt annat du kan tänka dig i militärhistorisk väg. Beställer du båda böckerna betalar du endast 100 kronor! Det är en rabatt på sammanlagt 463 kronor!  OBS! Notera att dessa böcker kan ej levereras samtidigt med andra beställningar, de skickas som ett separat paket, så portokostnad tillkommer.

Så utnyttjar du alla erbjudande gör du en förtjänst på 1 227 kronor. Det motsvarar mer än 3 år abonnemang på tidningen FORT & BUNKER. Så kanske är det ingen dum idé att teckna ett abonnemang snabbt som ögat. Beställer du nu, och betalar ditt abonnemang, kan du utnyttja alla julförmånerna!

Så skull du hitta krukan full med guldmynt vid regnbågens slut? Kanske om du utnyttjar alla fina erbjudanden i det nyas numret av tidningen.

Så långt julklappsbestyren, eller vad vi nu skall kalla dem, men ibland är det ett kärt nöje, och ibland lite besvärligt när man inte finner det rätta. Kanske en bra bok är lösningen, om inte annat så är alltid hårda paket roliga!

Vårt intresse för militärhistoria och fortifikation fortsätter att växa, både här hemma och utomlands. På till exempel Facebook finns en otrolig mängd grupper med just bunkrar och fortifikation som inriktning. Här finns grupper för enskilda bunkrar, försvarslinjer och områden, till mera allmänna militärhistoriska grupper. Det är bara att leta så hittar du säkert något intressant.

Våra värn och bunkrar blir ofta ”dekorerade” av mer eller mindre begåva ”konstnärer”. Oftast med ett negativt och tråkigt resultat. Här dock ett exempel på ”klotter” i den högre skolan som jag tycker förtjänar sin plats.

Man får ju nog hålla med att ”klottret” efteråt ser betydligt bättre ut än det ursprungliga!

Så nu har det blivit dags att återgå till vardagen och dess bestyr. Men å andra sidan är det ganska lugnt överallt just nu när det gäller fortifikation och militärhistoria. De flesta museer och utställningar har stängt för säsongen och laddar upp inför nästa år.

Vårt ”kära” virus Covid-19 håller fortfarande greppet om världen, även om det finns ljuspunkter. Än är det inte över. Så var försiktiga och se till av bli vaccinerad om du inte redan är det!

Så till nästa gång vi läses önskar jag allt väl och kanske en och annan militärhistorisk upplevelse!
Bunkerhälsningar
Leif H

PS! Notera att de speciella abonnemangspriser gäller endast för dig som är betalande abonnent på tidningen FORT &% BUNKER. Är du inter abonnent blir du det enkelt här