malware scanner Tisdag 22 mars 2022 – Nu börjar utflyktstiden närma sig… – Fort & Bunker

Tisdag 22 mars 2022 – Nu börjar utflyktstiden närma sig…

Längs ner i söder – Smygehuk.

Äntligen skiner solen från en nästan klarblå himmel! Det börjar sakta gå mot vårens härliga tid och också utflykternas tid. För oss bunkerintresserade är det den allra bästa tiden för just bunkerspaning. Träd och buskar har inte slagit ut för fullt. Stränderna och naturområden är ännu inte fulla med folk. På badstranden kan du i lugn och ro fotografera Skånelinjens betongvärn utan att bli beskylld för att vara en ”fluktare” 😉

Men det gäller ju också att veta var man skall åka för att få största möjliga utdelning på bunkerutflykten. SKÅNELINJENS ”PÄRLOR” är ett utflyktshäfte till platser längs Skånelinjens sträckning och till kanske de mest sevärda platserna.

Innehållsförteckningen ger dig en liten fingervisning om hur häftet är uppbyggt. Här kan du välja olika områden som Badstränder, Städer och flera andra områden. Väl framme på platserna är det bara att njuta av både betong och natur.

Men du får inte bara utflyktstips ur häftet. Här finns också en kortfattad beskrivning över de olika betongvärn kan kan få se under utflykten.

Häftet som är i formatet liggande A 5 innehåller 28 sidor med tips om utflyktsmål. Det är enkelt att leta sig fram till de rekommenderade platserna, och inga av besöksmålen kräver några större förberedelser. Det är dock enkelt att utöka ”upptäcktsfärden” och göra den lite mer avancerad. Både på Bjärehalvön och i västra Blekinge kan man utöka utflykten till större sträckningar.

Boön utanför Karlshamn där du kan uppleva historiens vingslag och Skånelinjen.

Utflyktshäftet medföljer utan extra kostnad (alltså gratis) när du beställer boken TAGGTRÅDSKUST direkt från FORT & BUNKER. Vill du bara ha häftet kostar det 150 kronor och kan beställas genom att skicka ett mail till info@bunker.nu Vi skickar då en faktura till dig på beloppet och så fort denna är betald skickas häftet till dig.


Men det är ändå en bra affär att beställa boken TAGGTRÅDSKUST som ger dig ALLT du vill veta om Skånelinjen! Här får du bakgrunden, placeringen, hur den byggdes, hur den fungerade, soldaterna och vad som hände efter andra världskrigets slut. Du får också en komplett bildförteckning över ALLA värnen i Skånelinjen från Båstad till Vieryd i Blekinge. 1 063 stycken!
Förteckning tar även med de värn som raserats så du slipper ge ut i naturen efter betongvärn som har försvunnit. Så beställ redan idag boken TAGGTRÅDSKUST och få utflyktshäftet SKÅNELINJENs ”PÄRLOR” helt utan någon extra kostnad.

På förlaget pågår annars nu arbetet med det kommande numret av FORT & BUNKER som skall ligga ute hos sina abonnenter i slutet av maj månad. Det är förresten en bra idé att bli abonnent på tidningen. Detta ger dig en bra rabatt på förlagets egna böcker. Boken TAGGTRÅDSKUST kostar då endast 276 kronor, istället för det ordinarie priset som är 345 kronor. Tål kanske att tänka på. Och då får du ju dessutom utflyktshäftet gratis! Låter som en bra affär 😉


Så nu önskar jag en fortsatt bra vecka och kanske mitt brev leder till en liten spännande utflykt!
Bunkerhälsningar
Leif H